انواع دیزل ژنراتور چیست؟
دیزل ژنراتور نوعی از واحد تولید برق است که از سوخت دیزل برای راه اندازی موتور احتراق داخلی استفاده میکند. این موتور از ژنراتوری که برق تولید میکند، تغذیه میکند. دیزل ژنراتورها در بسیاری از صنایع مختلف، از جمله کارهای ساخت و ساز، تأسیسات تولیدی و حتی منازل مسکونی به عنوان منبع برق پشتیبان در هنگام قطع یا سایر شرایط اضطراری استفاده میشوند. اگر تا به امروز برای شما سؤال بوده است که برق دوربین مدار بسته چگونه مصرف میشود؟ در ادامه با ذکر کردن کارایی از انواع دیزل ژنراتورها متوجه این سؤال خواهید شد.
امروزه انواع دیزل ژنراتورها در بازار موجود است که از واحدهای قابل حمل کوچک گرفته تا مدلهای ثابت بزرگ که قادر به تولید برق کافی برای کل مشاغل هستند را شامل میشود. مزایای استفاده از دیزل ژنراتور شامل افزایش قابلیت اطمینان نسبت به سیستمهای گازسوز، همراه با هزینههای عملیاتی کمتر به دلیل کارایی و طول عمر خود موتورها است. آنها همچنین نسبت به سیستمهای گازسوز سنتی دوستدار محیط زیست هستند، زیرا آلایندگی کمتری دارند و به طور کلی به سوخت کمتری هم نیاز پیدا میکنند. در ادامه با انواع دیزل ژنراتور آشنا میشویم.
انواع دیزل ژنراتورها؛ باز
دیزل ژنراتور باز یکی انواع دیزل ژنراتور است که با سوخت دیزل کار میکند. آنها اغلب در محیطهای صنعتی و تجاری استفاده میشوند و راه حلهای انرژی قابل اعتماد و مقرون به صرفه را برای مشاغل ارائه میدهند. جهت اطلاعات بیشتر به مطلب ” برق صنعتی چیست و مراحل و کاربردهای آن کدام است؟ ” مراجعه کنید. دیزل ژنراتورهای باز دارای مزایای متعددی نسبت به سیستمهای گازسوز سنتی هستند، از جمله راندمان بالاتر، انتشار کمتر، طول عمر بیشتر و تعمیر و نگهداری آسانتر و این به دلیل عدم وجود قطعات پیچیده در طراحی موتور است.
علاوه بر این، دیزل ژنراتورهای باز معمولاً کوچکتر از همتایان بسته خود هستند و آنها را برای فضاهای تنگ یا برنامههای تلفن همراه که ممکن است فضا محدودی داشته باشند، ایده آل میکند. اگر در رابطه با کارایی دیزل ژنراتور باز هنوز ابهاماتی دارید به تلگرام ما مراجعه کنید و درآنجا از کارشناسان مربوطه کمک بگیرید.
عیب اولیه استفاده از این نوع از انواع دیزل ژنراتورها، حساسیت آن به عوامل محیطی مانند گرد و غبار، خاک و رطوبت است که میتواند عملکرد آن را کاهش دهد یا حتی اگر به درستی نگهداری نشود، باعث از کار افتادن کامل آن شود. علاوه بر این موضوع، دیزل ژنراتورهای باز تمایل به ایجاد سر و صدای بیشتری نسبت به واحدهای محصور دارد و به دلیل اجزای در معرض آن است که میتواند آنها را برای محیطهای خاص با مقررات سختگیرانه نامناسب کند. در نهایت، آنها به دلیل ظرفیت بالای مخازن خود به سوخت منظم نیاز دارند. اگرچه این با توجه به طول عمر طولانی این واحدها در مقایسه با سایر انواع تجهیزات تولید برق، لزوماً منفی نیست.
دیزل ژنراتورهای بسته
یکی دیگر از انواع دیزل ژنراتور، دیزل ژنراتورهای بسته هستند که با سوخت دیزل تغذیه میشوند و در محفظهای عایقشده و ضد آب قرار میگیرند. این نوع واحدها معمولاً برای برنامههای تولید برق طولانیمدت، مانند تأمین برق پشتیبان برای سیستمهای حیاتی یا تأمین انرژی سایتهای ساختوساز استفاده میشوند. آنها چندین مزیت را نسبت به دیزل ژنراتورهای باز ارائه میدهند، از جمله محافظت بهتر در برابر عوامل محیطی مانند گرد و غبار، خاک و رطوبت که میتواند عملکرد را کاهش دهد یا حتی باعث از کار افتادن موتور در صورت عدم نگهداری صحیح شود.
علاوه بر این، به دلیل عایق بودن پوشش، صدای کمتری نسبت به همتایان باز خود تولید میکنند و برای مناطق حساس به صدا مناسب هستند. نقطه ضعف اصلی دیزل ژنراتورهای بسته هزینه بالاتر آنها در مقایسه با مدلهای باز است که در درجه اول به دلیل هزینههای اضافی مربوط به ساخت و نصب خود محفظه است. علاوه بر این هزینه، این واحدها نیاز به تعمیر و نگهداری مکرر دارند، زیرا هر گونه تعمیر باید در محدوده پوشش محافظ آنها انجام شود. همچنین هزینههای اضافی و خرابی ایجاد میکند.
در نهایت، آنها تمایل دارند مخازن بزرگتری نسبت به سیستمهای باز داشته باشند و بنابراین به منظور حفظ سطح عملکرد مناسب در طول زمان نیاز به شارژ مجدد سوخت دارند. اگرچه این ممکن است تا حدودی با افزایش کارایی به لطف عایقسازی بهبود یافته در برابر دمای شدید خارج شود. همانطور که گفته شد این نوع از انواع دیزل ژنراتور احتیاج به تعمیر دارد، بنابراین برای تعمیر آن میتوانید با اپراتورهای ما تماس برقرار کنید.
دیزل ژنراتورهای قابل حمل
در ادامه انواع دیزل ژنراتور میتوان به دیزل ژنراتورهای قابل حمل اشاره کرد. آنها نوعی واحد تولید برق هستند که با سوخت دیزل کار میکنند و میتوانند از مکانی به مکان دیگر منتقل شوند. این واحدها یک راه حل ایده آل برای کاربردهای مسکونی، صنعتی یا تجاری ارائه میدهند که در آن به برق موقت یا پشتیبان نیاز است. مانند هنگام قطع برق یا زمانی که دسترسی به شبکه برق در دسترس نیست. با جست و جو هشتگ دیزل ژنراتور قابل حمل در اینستاگرام میتوانید اطلاعات جامعتری را به دست آورید.
این نوع از انواع دیزل ژنراتورها معمولاً در اندازههای مختلفی تولید میشوند، از مدلهای تکفاز کوچک که قادر به تأمین انرژی چند دستگاه هستند تا مدلهای سه فاز بزرگ که قادر به پشتیبانی از کل مشاغل هستند. مزیت اصلی استفاده از دیزل ژنراتورهای قابل حمل، همانطور که از نام آن پیدا است قابلیت حمل کردن آن است. آنها را میتوان به راحتی از طریق کامیون، تریلی یا حتی با دست، بسته به اندازه و وزن آنها در جای خود قرار داد. علاوه بر این، این سیستمها به دلیل افزایش کارایی و طول عمر بیشتر موتور، نسبت به جایگزینهای گازسوز قابل اعتمادتر هستند و آنها را برای استفاده طولانیمدت و همچنین راهحلهای اضطراری کوتاهمدت ایدهآل میکند.
در نهایت، آنها به طور کلی به تعمیر و نگهداری کمتری نیاز دارند، زیرا در طراحی آنها قطعات پیچیده کمتری در مقایسه با سایر انواع تجهیزات تولید وجود دارد. سایت پیشگامان برنابینان دوربینهایی را به شما ارائه میدهد که با قطع شدن برق همچنان به کار خود ادامه میدهند، مانند ویژگی دیزل ژنراتور قابل حمل.
عیب اصلی مرتبط با دیزل ژنراتورهای قابل حمل، هزینه اولیه بالاتر آنها در مقایسه با سیستمهای گازسوز هست که در درجه اول به دلیل قیمت خود سوخت هست. علاوه بر این، این واحدها تولید گازهای گلخانهای میکنند که باید طبق مقررات محلی مدیریت شوند. اگر به ندرت در مکانهای دور از مناطق مسکونی استفاده شوند، ممکن است مشکلی ایجاد نکند. در نهایت، برخی از مدلهای ژنراتور قابل حمل ممکن است فاقد ویژگیهای خاصی مانند شروع خودکار باشند.
نتیجه گیری
خدمات دیزل ژنراتورها یک انتخاب ایده آل برای ارائه راه حلهای تولید برق قابل اعتماد در کاربردهای مختلف هستند. این واحدها مزایای متعددی را نسبت به سایر انواع تجهیزات تولیدی از جمله راندمان بهبود یافته، طول عمر طولانی موتور و کاهش سطح سر و صدا در مقایسه با جایگزینهای گازسوز ارائه میدهند. که آنها را به گزینهای ارجح برای بسیاری از نیازهای برق مسکونی، صنعتی یا تجاری تبدیل میکند.
هنگام انتخاب یکی از انواع دیزل ژنراتور، مهم است که عواملی مانند اندازه و در دسترس بودن سوخت را به دقت در نظر بگیرید تا اطمینان حاصل شود که سیستم انتخاب شده، میتواند تمام نیازهای برق مورد انتظار را بدون تجاوز از بودجه یا محدودیتهای لجستیکی برآورده کند. در نهایت، تعمیر و نگهداری مناسب باید در فواصل زمانی منظم و به منظور به حداکثر رساندن عملکرد و کاهش تعمیرات پرهزینه صورت گیرد. تا اطمینان حاصل شود که این سیستمها تحت هر شرایطی عملیاتی میشوند.