پنج نوع اصلی سیستم اعلام حریق وجود دارد. هر کدام از این انواع سیستم اعلام حریق، کاربرد خاص خود را در فرآیند طراحی خواهند داشت. شناسایی صحیح مناسبترین سیستم برای اطمینان از نصب بهترین تشخیص در اجزای سیستم اعلام حریق فعال ممکن در ساختمانها حیاتی است. در ادامه به معرفی 3 تا از بهترین انواع سیستم اعلام حریق که بسیار کاربردی و مفید برای استفاده میباشند. همچنین مزایا و معایب هر کدام بیان شده است. با ما همراه باشید.
انواع سیستم اعلام حریق
این پنج دسته را میتوان بهعنوان سیستم های اعلام حریق متعارف، سیستم های بیسیم، سیستم های آدرسپذیر، سیستم های تشخیص دود تنفسی و سیستم های آتش رادیویی کنترل شده تقسیم کرد. در این مطلب، ما به جزئیات هر یک از سه نوع که رایجترین کاربردی از انواع سیستم های اعلام و اطفا حریق است، خواهیم پرداخت. bornabonyan.com ارائهدهنده خدمات سیستم اعلام حریق، خدمات هوشمندسازی و bms است و میتواند در این زمینهها یاریرسان شما باشد.
مزایا و معایب های سیستم اعلام حریق متعارف
شما حتما در تلگرام عضو کانالهایی میباشید. یک سیستم اعلام حریق متعارف (conventional fire detection systems) اساسیترین انواع سیستم اعلام حریق تجاری موجود است. این سیستم بهطورکلی کمهزینهترین سیستم از نظر قطعات است. مزایای سیستم اعلام حریق متعارف این است که نصب آنها ارزان است. آنها راهحلی ساده برای ساختمانهای کمخطر و سازههای ساده که اتاقهای زیادی وجود ندارد، ارائه میدهند.
یکی از مهمترین معایب سیستم اعلام حریق متعارف و نقطه ضعف اصلی این سیستم، حجم کابل موردنیاز برای نصب است. به این معنی که نصب و راهاندازی آنها میتواند کار فشردهای باشد. خطاها و آلارمها همچنین کل مناطق را به جای دستگاههای منفرد از بین میبرند. این بدان معنی است که یک آتشسوزی یا عیب را فقط در یک منطقه میتوان شناسایی کرد.
یکی از الزامات انواع سیستم اعلام حریق متعارف این است که مدارهای هشدار از مدارهای صداگیر جدا شوند. این کار برای این است تا اطمینان حاصل شود که صداگیرها میتوانند در هنگام فعال شدن یک منطقه به کار خود ادامه دهند. آموزش هوشمندسازی ساختمان BMS نیز میتواند در این حوزه، کاربردی باشد.
معایب و مزایای اعلام حریق آدرس پذیر
تفاوت سیستم های اعلام حریق متعارف و آدرس پذیر این است که سیستم اعلام حریق آدرس پذیر (Addressable Fire Alarm System)، پیشرفتهتر از سیستمهای متعارف که معمولا دو سیمه معمولی و ترکیبی است. در این سیستم، اعلام حریق به جای مدار شعاعی، بر روی یک مدار حلقهای کار میکند. همه دستگاهها و کابلها به جای پایان یافتن در انتهای صفحه، از پانل کنترل شروع و پایان مییابند. این امکان مزایای عمدهای مانند ادامه کار سیستم تشخیص را در صورت بروز خطا در یک دستگاه یا حلقه فراهم میکند.
مزایای انواع سیستم اعلام حریق نیز فراتر از جنبههای کابل کشی است. سیستمهای آدرس پذیر، همانطور که از نام آن پیداست، به هر دستگاه (اعم از دستگاه صداگیر یا تشخیص) اجازه میدهد تا آدرس منحصر به فردی داشته باشد که در کنترل پنل قابل شناسایی است. این کار، امکان را برای مکان بسیار دقیق تر از زنگ هشدار یا خطا فراهم میکند. زیرا شخص مسئول میتواند به معنای واقعی کلمه، دستگاههایی را که سیگنال میدهند با اطلاعات بیشتر مانند خطا یا آتشسوزی را از صفحه نمایش پانل بخواند.
معایب این نوع سیستم اعلام حریق در مقایسه مستقیم با سیستمهای دو سیمه معمولی و هیبریدی ریشه در اقتصاد دارد. با هوشمندی دستگاهها قیمت انواع سیستم اعلام حریق متنوعی برای خرید تجهیزات وجود دارد. اما برای پوشش و محافظت ارائه شده، این مورد در بیشتر موارد ارزش سرمایه گذاری اضافی را دارد!
مطالب مرتبط: معرفی انواع استاندارد اعلام حریق
اعلام و اطفا حریق بی سیم
به نظر میرسد امروز همه چیز بیسیم است مخصوصا با گسترش شبکههای اجتماعی همچون لینکدین. فناوری بیسیم امکانات و انعطافپذیری زیادی را برای زندگی روزمره ما به ارمغان میآورد، اما هنوز هم برخی از معایب وجود دارد که باید در مورد انواع خاصی از فناوری در نظر گرفت.
امروزه اکثر سیستمهای امنیتی در برخی ظرفیتها بیسیم هستند و سیستمهای اعلام حریق بیسیم (Wireless Fire Alarm System) نیز در حال افزایش محبوبیت هستند. از تکنسینهای سیستمهای اعلام حریق بپرسید و آنها به شما خواهند گفت که استفاده از فناوری بیسیم برای این سیستمها مزایا و معایب خاصی دارد.
مزیت نصب سیستم اعلام حریق بی سیم
تا آنجا که نصب کنندههای انواع سیستم اعلام حریق میگویند، یک سیستم بیسیم ایدهآل است. زیرا روش نصب اعلام حریق و راه اندازی سیستم اعلام حریق بیسیمی بسیار آسانتر است. یکی دیگر از مزایای بزرگ انواع سیستم های اعلام حریق بی سیم این است که بدون باتری کار میکنند. با دانستن اینکه سیستم همچنان در صورت قطع برق کار میکند، احساس امنیت میکنید. یکی از مواردی که اکثر بازرسان انواع سیستم اعلام حریق در مورد سیستمهای بیسیم به آن هشدار میدهند، تعویض باتری است. اگر باتریها شارژ نشوند، سیستم اساساً بیفایده است، زیرا به درستی کار نمیکند.
صاحبان خانه یا صاحبان مشاغل بایستی همیشه به یاد داشته باشند که باتریها را تازه نگهدارند تا زمانی که شما بیشتر به آن نیاز دارید، سیستم به درستی کار کند. شما میتوانید در شبکه اجتماعی اینستاگرام از آموزش این موارد بهره بگیرید. نیز میتوانید با تیم مجرب و متخصص برنا بنیان از طریق تماس با ما در ارتباط باشید. برای کسب اطلاعات بیشتر به صفحه درباره ما مراجعه نمایید. آیکنهای اشتراکگذاری شبکههای اجتماعی زیر را برای دوستان و کسانی که این مقاله برای آنها مفید باشند، ارسال کنید.