دوست دارید با آموزش صفر تا صد روش نصب اعلام حریق همراه شوید؟ آیا میدانستید به منظور تشخیص آتشسوزی در مراحل اولیه، ساختمانها را میتوان با نصب اعلام حریق مجهز کرد که شامل واحد کنترل اعلام حریق است؟ برنا بنیان یک شرکت تخصصی دوربین مدار بسته، تعمیر و نصب دوربین مداربسته و خدمات دزدگیر اماکن، برق اضطراری، خدمات سیستم اعلام حریق و نصب سیستمهای امنیتی است. به همین دلیل است که ما این راهنمای اولیه را درباره روش نصب اعلام حریق برای کاربران عزیز این سایت تهیه کردهایم. شما میتوانید برای دریافت مشاوره و بازدید رایگان با پشتیبانی این سایت با شماره 02144441008 تماس بگیرید یا به پیج اینستاگرام این سایت دایرکت دهید. تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.
سیستم اعلام حریق چیست؟
سیستم اعلام حریق (به انگلیسی: fire alarm system) دستگاهها و قطعات مختلف به هم پیوستهای دارد که در مواقع اضطراری به ویژه آتشسوزی هشدار میدهد. این سیستمها با هشدار دادن به مالک اعلام میدارند تا اقدامات مناسبی را برای حفاظت از کارکنان و عموم مردم انجام دهند. شما در این اجزای سازنده سیستم اعلام حریق مانند دتکتورها، اعلام دهندهها، آشکارساز دود، آشکارساز حرارت، مونوکسید کربن، چند سنسوری و… را برای سیستم کنترل اعلام حریق پیدا خواهید کرد.
در این راهنمای آموزش نصب اعلام حریق ساختمان به شما میگوییم که انواع مختلفی از سیستمهای اعلام حریق وجود دارند که برای اعلام حریق استفاده میشوند. از جمله آنها میتوان به اعلام حریق متعارف، آدرس پذیر، هوشمند و هوشمند بیسیم اشاره کرد. به نظر شما یک سیستم کنترل هوشمند حریق از چه طریقی به مرکز آتش وصل میشود؟ باید بدانید که این اتصال از طریق پنل کنترل از راه دور انجام میشود! توصیه میکنیم کارکنان نصب این سیستمها با شرکت در دورههای آموزش هوشمندسازی ساختمان BMS و… با طریقه نصب اعلام حریق آشنا شوند.
روش نصب اعلام حریق انواع دتکتورها
آشکارسازهای متعددی در یک سیستم اعلام حریق مورد استفاده قرار میگیرند که شامل نقطه تماس اصلی (واحد شکستن شیشهای دستی) و آشکارساز چند سنسوری هوشمند میباشد. دستگاههای تشخیص حریق را میتوان به صورت زیر دستهبندی کرد که نحوه نصب اعلام حریق در هریک از این دتکتورها متفاوت خواهد بود. بهتر است شما با انواع سیستم اعلام حریق و مزایا و معایب هرکدام از آنها آشنا شوید. سپس اقدام به نصب دتکتور مناسب برای خانه یا محل کارتان نمایید.
- حسگر دود
- آشکارساز حرارت
- آشکارساز چند سنسوری
- آشکارساز مونوکسید کربن
- نقطه تماس دستی
روش نصب اعلام حریق
در این قسمت از مقاله به بحث درباره نحوه نصب اعلام حریق میپردازیم، البته شما میتوانید در برخی از کانالهای تلگرام که به بحث در این مورد پرداختهاند، عضو شوید. تشخیص آتشسوزی در مناطق استاندارد را میتوان با دتکتورهای سنتی دود و یا دتکتورهای حرارت انجام داد. این دتکتورها برای بهبود ایمنی در برابر آتش در انواع مختلف ساختمان ها و اطمینان از تشخیص زودهنگام و هشدارها بسیار مناسب هستند.
نصب دتکتورها و آژیرها
نصب دتکتورها و آژیرها یکی از مهمترین اهمیت و مزایای هوشمند سازی ساختمان است. نحوه نصب اعلام حریق در ابتدای امر بدین صورت است که بعد از مطالعه نقشه سیستم اعلام حریق بایستی طبق نقشهای که داریم سیمکشی سیستم را اجرا نماییم. اگر قبلاً ساختمان سیمکشی شده باشد، حتما سعی کنیم تا اشکالات را طبق نقشه اصلاح نماییم. کابل افشان دو رشتهای برای آشکارسازها و آلارمها و کابلهای سه رشتهای برای سیمکشی ساختمانهای استفادهکننده از ریموت ال ای دی، مورد استفاده قرار میگیرند.
برخی از مکانها طوری هستند که ضربه و ساییدگی میتوانند به سیمکشی آسیب برسانند. در این صورت بهتر است کابلها را به صورت مکانیکی حفاظت نماییم. بعد از اتمام سیمکشی، بایستی نصب دتکتورها و آژیرها را انجام دهیم که هر کدام اصول خاص خود را دارند. ما نمیتوانیم به طور مفصل در این راهنمای آموزش نصب اعلام حریق به آنها بپردازیم. بعد از نصب آنها کاری که باید انجام دهید این است که پنل مرکزی را همان جایی نصب کنیم که در نقشه تعیین کرده ایم. البته تاکید میکنیم که پنل را جایی نصب کنید که به راحتی بتوانید آن را ببینید.
بعد از چک کردن دتکتورها، آژیرها و اطمینان از سالم و محکم بودن تمام اتصالات، نوبت به جایگذاری باتریها و اتصال سیمهای آنها و سپس اتصال برق دستگاه میرسد. بعد از وصلکردن سیم کارت یا همان سیم اتصال به زمین به بدنه فلزی پنل، تنها کاری که باید انجام دهید، این است که دستگاه خودتان را عملاً تست کنید و از نحوه عملکرد درست آن اطمینان حاصل نمایید.
جمع بندی
سیستمهای اعلام حریق در کارخانههای صنعتی، ادارات، ساختمانهای عمومی و امروزه حتی در منازل سیمکشی میشوند. روش نصب اعلام حریق به گونهای است که باید متخصصانی انجام شود که قبل از انجام این کار، آموزشهای لازم را به صورت عملی دیده باشد. شما میتوانید علاوه بر شماره تماس پشتیبانی برنا بنیان با راههای ارتباطی اینستاگرام یا لینکدین هم با این شرکت تماس داشته باشید.