امروزه، «سیستم اتو ترکینگ» (Auto Trucking System) یا «سیستم ردگیری خودکار» کاربرد فراوانی در سالنهای کنفرانس یافته است. ادامه مقاله درباره این سیستم و چگونگی عملکردها، تنوع و کاربردهای آن صحبت میکنیم. با تیم برنا بنیان همراه باشید.
سیستم اتو ترکینگ چیست؟
در واقع، اتوترکینگ، سیستم تصویربرداری خودکار سازگار با میکروفونهای کنفرانس است. در سالنهای کنفرانس به دلیل برقراری ارتباط تصویری بین چند نقطه مختلف و تشکیل جلسه کاری و تبادل اطلاعات یا به منظور تهیه آرشیو صوتی و تصویری از جلسات و همایشهای مختلف، لزوم سیستم تصویربرداری در کنار سیستم صوتی کنفرانس احساس میشود. به عبارت سادهتر، اگر در سیستمهای اتاق کنفرانس خود، علاوه بر سیستم میکروفون کنفرانس به سیستم تصویربرداری هم نیاز دارید، پیشنهاد ما سیستم ردگیری خودکار است.
در سیستم ردگیری خودکار، در سالن کنفرانس دوربینهای رباتیک نصب می شود. این دوربین کنفرانسی به سوی سخنرانهای مستقر در جایگاههای مختلف هدایت میشود. در این حالت، میتوان تصاویر به دست آمده را ذخیره کرد یا بر صفحه مانیتور تعبیه شده در سالن به نمایش درآورد. به این ترتیب، سایر حاضران در کنفرانس نیز میتوانند ضمن شنیدن گفتگوها، چهره سخنران را با سهولت بیشتری مشاهده کنند.
این کار با استفاده از اپراتور مستقر در اتاق فرمان و به صورت دستی دشوار و زمانبر خواهد بود؛ به ویژه اگر تعداد مهمانان در جلسه زیاد باشد. از این رو، هنگام تجهیز و طراحی سالن های کنفرانس و به منظور سادهسازی کار با سیستم ضبط تصویر، معمولاً از سیستم ردگیری خودکار برای تصویربرداری خودکار استفاده میشود.
چگونگی عملکرد سیستم ردگیری خودکار
همانطور که اشاره شد، زمانی که فرد سخنران در پشت میکروفون قرار میگیرد و کنسول کنفرانس روشن میشود، Auto Trucking System به طور خودکار فعالیت خود را آغاز میکند. سپس، این سیستم نزدیکترین دوربین نصبشده در سالن کنفرانس را به سمت جایگاه فرد سخنران هدایت میکند و به شروع عملیات تصویربرداری فرمان میدهد.
هنگام نصب سیستم اتاق کنفرانس و طی فرایند تنظیم این سیستم، افراد متخصص شرکت، محل استقرار حاضران یا همان کنسولهای کنفرانس در سالن را برای دوربینها تعریف میکنند. به این ترتیب، سیستم اتاق کنفرانس میتواند هنگام برگزاری جلسات در سریعترین زمان و با بهترین زاویه چهره سخنران را برداشت کند.
عملیات تشخیص محل سخنران، هدایت دوربین به سمت آن و آغاز تصویربرداری در کسری از ثانیه صورت میپذیرد. بنابراین، کارکرد سیستم ردگیری خودکار به مراتب سریعتر، سادهتر و هوشمندتر از هدایت دستی است.
تنوع سیستم اتوترکینگ
مرکز کنترل سیستم ردگیری خودکار دارای دو حالت کاری MANUAL یا دستی و AUTO یا خودکار است. حالت MANUAL برای زمانی است که با کمک اپراتور قصد دارید تصویری از سالن کنفرانس یا شخص سخنران تنظیم کنید. برای این منظور با کمک کیبورد تنظیمگرهایی که از پروتکل VISCA پشتیبانی میکنند، میتوانید دوربینها را کنترل و تنظیم کنید.
حالت AUTO نیز برای زمانی است که اپراتوری در سالن کنفرانس ندارید و میخواهید خود سیستم به صورت خودکار به سمت شخصی برود که میکروفون کنفرانس خود را روشن میکند. در این حالت، دوربین اتوترکینگ به سمت آن شخص میچرخد و تصویر او را دریافت میکند.
نوعی دیگر از سیستم ردگیری خودکار نیز وجود دارد که با تشخیص چهره سخنران یا همگام شدن با میکروفون او در طول سخنرانی میتواند بهصورت دائمی فرد را ردگیری و تصویر او را برداشت کند. این سیستم عموماً در سخنرانیها و کلاسهای بزرگ درس استفاده میشود. در این حالت، از قبل یک یا چند نفر از سخنرانان برای سیستم تعریف میشوند. با استفاده از این سیستم نیاز به کنترل دستی دوربینها تا حدودی رفع میشود. همچنین میتوان مطمئن شد در طول تمام گفتگوها، تصویر چهره سخنران همزمان با صدای او بدون وقفه برداشت شده است.
موارد کاربردی Auto Trucking System
با توجه به توضیحات بالا، کاربردهای سیستم اتو ترکینگ عبارتاند از:
- ساختمان کنفرانس و جلسات
- سالنهای اجلاس
- جلسات سخنرانی و همایشها
- مراکز آموزشی سطح بالا
برنا بنیان، مشاور، طراح و مجری سیستم ردگیری خودکار
شرکت «برنا بنیان» یکی از باسابقهترین شرکتهای فعال در زمینه طراحی و تجهیز سیستمهای حرفهای و ارائه خدمات راه اندازی تجهیزات سالن کنفرانس است. این شرکت به منظور سهولت کار کاربران و دسترسی آنها به این سیستم با قیمتی منطقی و کیفیت مطلوب، با پشتیبانی از پروتکلهای VISCA و PELCO-D به طراحی و تولید این سیستم مختص خود در سالنهای کنفرانس پرداخته است.
برای آشنایی با سیستم ردگیری خودکار و قابلیتهای آن میتوانید به صفحه اینستاگرام یا تلگرام شرکت برنا بنیان مراجعه کنید. در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر و راهنمای در خصوص خرید و نصب سیستم اتوترکینگ لطفاً با کارشناسان شرکت برنا بنیان تماس بگیرید.