امنیت شبکه چیست و مدیریت شبکه به چه صورت انجام می شود؟

امنیت شبکه و مدیریت کردن آن

در این آموزش، ما روش‌های مقابله با انواع مختلف حملات شبکه را بررسی می‌کنیم. همچنین می‌دانیم که چگونه سیاست‌های امنیتی شبکه را برای ایجاد امنیت شبکه خود پیاده‌سازی کنیم.

ادامه مطلب اموزش صفر تا صد امنیت شبکه که شامل امنیت شبکه و مدیریت آن چیست، نیاز به امنیت شبکه و نکات آن، انواع امنیت شبکه و چگونگی حفاظت امنیت شبکه می‌باشد. تا انتهای متن با تیم برنا بنیان همراه باشید. درصورت تمایل، پی دی اف امنیت شبکه دسترسی داشته باشید، می‌توانید روی این لینک ” امنیت شبکه pdf” کلیک کنید.

 

امنیت شبکه چیست؟

امنیت شبکه به زبان ساده ، یک سیاست سیستم شبکه‌ کامپیوتری است که از امنیت دارایی‌های سازمان، منابع نرم افزاری و سخت افزاری تامین می‌کند. اصطلاح امنیت شبکه همچنین بر نظارت و کنترل دسترسی‌های غیرمجاز، سوء استفاده و هرگونه تغییر ناخواسته در سیستم شبکه تأکید دارد.

متداول‌ترین فرایند احراز هویت که در همه جا انجام می‌شود، اختصاص یک شناسه کاربری و رمز عبور اختصاصی به کاربر برای احراز هویت و دسترسی به منابع شبکه است. اصطلاح امنیت شامل شبکه‌های خصوصی و عمومی مانند RTGS یا NEFT از طریق بانکداری آنلاین می‌شود.

 

امنیت شبکه به زبان ساده و مدیریت آن

مدیریت امنیت در هر شبکه اعم از دولتی یا خصوصی، مجموعه‌ای از سیاست‌ها و رویه‌های معمول است که توسط سیستم شبکه برای محافظت از شبکه خود در برابر دسترسی‌های غیرمجاز، محرومیت از خدمات رایانه‌ای، وقفه در اجرا و غیره به عنوان مدیریت امنیت شبکه شناخته می‌شود.

مدیریت امنیت همچنین بر نظارت شبانه روزی شبکه برای جلوگیری از حمله سیستم به ویروس و هرگونه سوء استفاده یا اصلاح در پایگاه داده تأکید می کند. بهترین راه برای مدیریت امنیت استفاده از آنتی ویروس‌های پیشرفته و نرم افزارهای مخرب و به روزرسانی مداوم سیستم در فواصل زمانی معین است.

 

امنیت شبکه چیست

 

جهت امنیت شبکه به چه چیزی های نیاز دارد؟

استفاده از اینترنت به شدت افزایش یافته است، زیرا ما حتی فعالیت‌های روزمره خود را به سمت دیجیتالی‌شدن کامل سوق می‌دهیم. به دلیل افزایش استفاده از اینترنت، هکرها و مهاجمان نیز فعال‌تر شده‌اند. سیستم شبکه ما در معرض به تعداد بیشتری از حملات ویروسی قرار دارد.

به طور کلی از نظر اموزش امنیت شبکه، نیاز به امنیت شبکه این است که دو وظیفه به طور عمده انجام شود، اول امنیت اطلاعات از هرگونه دسترسی غیرمجاز تامین شود. دوم این‌که امنیت داده‌های ذخیره شده در رایانه شخصی یا لپ تاپ‌ها را نه تنها برای یک شبکه جداگانه بلکه در شبکه‌های مشترک یا دامنه عمومی نیز تأمین کنیم.

بخوانید: اینترنت چگونه کامپیوترها را بهم متصل میکند؟

 

نکات نیاز به امنیت شبکه

نیاز به امنیت اطلاعات بر اساس نکات زیر است:

  • برای محافظت از اطلاعات در برابر هرگونه دسترسی ناخواسته. برای محافظت از داده‌ها از هرگونه تاخیر نامناسب در مسیر دنبال شده، آن را در مقطع زمانی دل‌خواه تحویل دهید.
  • برای محافظت از داده‌ها از هرگونه اصلاحات ناخواسته.
  • برای ممنوعیت ارسال هرگونه نامه توسط یک کاربر خاص در شبکه، به گونه‌ای پیام دهید که به نظر گیرنده برسد که توسط شخص ثالث ارسال شده است. (حفاظت از پنهان کردن هویت فرستنده اصلی پیام منبع).
  • برای محافظت از سخت افزارهای خود مانند هارد دیسک، رایانه‌های شخصی، لپ تاپ در برابر حمله بدافزارها، ویروس‌ها و غیره، که می‌تواند با خراب یا حذف همه محتوای ذخیره شده در آن به سیستم ما آسیب برساند.
  • برای محافظت از رایانه‌های خود در برابر نرم‌افزاری که در صورت نصب می‌تواند مانند هکرها به سیستم ما آسیب برساند.
  • برای محافظت از سیستم خود در برابر آسیب‌های تروا، کرم‌ها و غیره که می‌تواند سیستم ما را به طور کامل از بین ببرد.

 

امنیت شبکه و نیاز به آن

 

انواع امنیت شبکه چیست؟

ما می‌توانیم بر اساس نوع حملات در امنیت شبکه، سیستم شبکه خود در اجرای سیستم شبکه کامپیوتری را به روش‌های مختلف محافظت کنیم. بنابراین، راه حل‌های زیادی وجود دارد که در زیر به چند مورد از آنها اشاره می‌شود.

 

1) نرم افزار آنتی‌ویروس و ضدبدافزار

نرم افزار حفاظتی که برای محافظت از سیستم ما در برابر ویروس‌ها، حملات تروجان، کرم‌ها و غیره استفاده می‌شود، یک نرم افزار آنتی ویروس و ضد بدافزار است. این نرم افزار هر بار که یک فایل جدید در سیستم معرفی می‌شود، سیستم و شبکه را برای بدافزارها و حملات تروجان اسکن می‌کند. همچنین در صورت وجود هرگونه داده آلوده یا ویروس، مشکل را تشخیص داده و برطرف می‌کند.

 

2 ) پیشگیری از دست دادن داده ها (DLP)

سازمان‌های MNC یا مقیاس بزرگ، محرمانه‌بودن داده‌ها و منابع را با اطمینان از اینکه اطلاعات داخلی آنها توسط هیچ یک از کارکنان به جهان خارج نشت نمی‌کند، حفظ می‌کنند.

این کار با استفاده از فناوری DLP انجام می‌شود که در آن مدیر شبکه دسترسی کارکنان به اطلاعات را محدود می‌کند تا با مسدودکردن درگاه‌ها و سایت‌ها برای ارسال، بارگذاری و یا حتی چاپ اطلاعات، اطلاعات را در خارج به اشتراک نگذارد.

 

 3) ایمیل

مهاجمان می‌توانند با ارسال یک ایمیل در سیستم، ویروس یا بدافزار را در شبکه القا کنند. بنابراین یک برنامه امنیتی ایمیلی بسیار ماهر که می‌تواند پیام‌های دریافتی را برای ویروس‌ها اسکن کند. قادر به فیلترکردن داده‌های مشکوک و کنترل خروجی پیام‌ها برای جلوگیری از هرگونه ازدست‌رفتن اطلاعات به سیستم باشد، ضروری است.

 

 4) فایروال ها

اینها جزء لاینفک سیستم شبکه هستند. به عنوان دیواری بین دو شبکه یا بین دو دستگاه عمل می‌کند. این اساساً مجموعه‌ای از قوانین از پیش تعیین شده است که برای جلوگیری از دسترسی غیرمجاز شبکه استفاده می‌شود.

فایروال ها بر دو نوع سخت افزاری و نرم افزاری هستند. فایروال نرم افزاری در سیستم‌ها نصب شده است تا از انواع مختلف حملات محافظت کند، زیرا آنها موجودات ناخواسته را در شبکه فیلتر، مسدود و رفع می‌کنند.

دیوار آتش سخت افزاری به عنوان دروازه‌ای بین دو سیستم شبکه عمل می‌کند به طوری که فقط یک کاربر یا ترافیک از پیش تعیین شده خاص می‌تواند به شبکه و منابع آن دسترسی داشته باشد.

سیستم پیشگیری از نفوذ (IPS) این سیستم امنیتی شبکه است که شامل مجموعه‌ای از قوانین است و با پیروی از آنها می‌توانید تهدیدها را به راحتی تشخیص داده و آنها را نیز مسدود کنید.

 

امنیت شبکه و فایروال ها

 

5) تلفن همراه

مجرمان سایبری می‌توانند به آسانی گوشی‌های تلفن همراه را با استفاده از داده‌های موجود در گوشی‌ها هک کرده یا به آن‌ها حمله کنند و می‌توانند از طریق پیوند منابع ناامن وب‌سایت وارد دستگاه شوند. بنابراین نصب آنتی‌ویروس بر روی دستگاه ما ضروری است. افراد باید داده‌ها را از منابع معتبر و همچنین از وب سایت‌های ایمن بارگیری یا بارگذاری کنند.

 

6) تقسیم بندی شبکه

از نظر امنیت، یک سازمان مبتنی بر نرم افزار داده‌های مهم خود را به دو یا سه قسمت تقسیم می‌کند. آنها را در مکان‌های مختلف و در چندین منبع یا دستگاه نگهداری می‌کند.

این کار به گونه‌ای انجام می‌شود که در بدترین حالت، اگر داده‌ها در هر مکانی توسط حمله ویروسی خراب یا حذف شده باشند، می‌توان آنها را دوباره از منابع پشتیبان بازسازی کرد.

 

7) امنیت وب

منظور از امنیت وب ارائه دسترسی محدود به وب سایت‌ها و آدرس‌های اینترنتی با مسدود کردن سایت‌هایی است که در برابر ویروس‌ها و هکرها آسیب پذیرتر هستند. بنابراین اساساً مربوط به کنترل تهدیدات مبتنی بر وب است.

 

مطالعه کنید: آدرس آی پی کامپیوتر یا وب سایت را چطوری تعیین کنیم؟

 

8 )  نقطه پایانی

سیستم شبکه‌ای که در آن کاربر در انتهای راه دور حضور دارد، با دسترسی به پایگاه داده مهم سازمان از یک دستگاه از راه دور مانند تلفن‌های همراه یا لپ تاپ، امنیت نقطه پایانی مورد نیاز است.

نرم افزارهای مختلفی که دارای ویژگی‌های امنیتی پیشرفته نقطه پایانی هستند و برای این منظور استفاده می‌شود. این هفت لایه امنیتی شامل اعتبار فایل، سند بوک خودکار، فیلتر وب، نرم افزار آنتی ویروس و فایروال را ارائه می‌دهد.

 

9 ) کنترل دسترسی

شبکه باید به گونه‌ای طراحی شود که همه نتوانند به همه منابع دسترسی داشته باشند. این کار با استفاده از رمز عبور، شناسه کاربر منحصر به فرد و فرایند احراز هویت برای دسترسی به شبکه انجام می‌شود. این فرایند به عنوان کنترل دسترسی شناخته می‌شود زیرا با اجرای آن می‌توانیم دسترسی به شبکه را کنترل کنیم.

 

10 ) شبکه خصوصی مجازی (VPN)

با استفاده از شبکه‌های VPN همراه با استفاده از روش‌های رمزگذاری برای احراز هویت و شناور شدن ترافیک داده از طریق اینترنت به دستگاه یا شبکه متصل از راه دور، می‌توان یک سیستم را بسیار امن کرد. IPSec رایج‌ترین فرآیند احراز هویت است.

 

امنیت شبکه چیست و شبکه خصوصی مجازی

 

چگونه می توانم سیستم و شبکه خود را ایمن کنم؟

در اموزش امنیت شبکه، مدیریت شبکه به گونه‌ای که بتواند به اندازه کافی قادر به مقابله با همه احتمالات مشکل ویروس، حملات شبکه و رفع آنها باشد، به عنوان مدیریت امنیت شبکه شناخته می‌شود. پارامترهای کلیدی برای ایمن سازی سیستم شما عبارتند از:

 

1 ) رمزهای عبور قوی تنظیم کنید

برای محافظت از سیستم یا شبکه خود در برابر حملات مخرب، ابتدا یک رمز عبور قوی برای ورود و دسترسی به سیستم خود قرار دهید. رمز عبور باید شامل تعداد زیادی کاراکتر، نماد و اعداد باشد. از استفاده از روزهای تولد به عنوان رمز عبور خودداری کنید زیرا هکرها می‌توانند به راحتی آن را بشکنند.

 

2 ) فایروال ایجاد کنید

همیشه یک فایروال قوی در سیستم شبکه خود قرار دهید تا از دسترسی ناخواسته یا سایر تهدیدات محافظت کند.

 

3 ) حفاظت از آنتی ویروس

همیشه روی سیستم و لپ تاپ‌های خود، نرم افزار آنتی ویروس نصب کنید. نرم افزار آنتی ویروس فایل‌های آلوده را اسکن، شناسایی و فیلتر می‌کند. همچنین مشکل ایجاد شده در اثر حملات ویروسی در سیستم را برطرف می‌کند.

 

4 ) به روزرسانی

به روز رسانی سیستم و شبکه خود با آخرین نسخه نرم افزار آنتی ویروس و نصب جدیدترین وصله ها و اسکریپت‌ها برای سیستم براساس نیاز سیستم بسیار مهم است. این امر احتمال حملات ویروسی را به حداقل می‌رساند و امنیت شبکه را افزایش می‌دهد.

 

5 ) لپ تاپ گارد و تلفن‌های همراه

لپ تاپ‌ها دستگاه‌های متحرک هستند. در برابر تهدیدات شبکه بسیار آسیب‌پذیر هستند. به طور مشابه، تلفن‌های همراه دستگاه‌های بی سیم هستند و همچنین به راحتی در معرض تهدید قرار می‌گیرند. برای محافظت از این دستگاه‌ها، باید از رمز عبور قوی برای دسترسی به منابع مختلف آن استفاده کرد. برای دسترسی به دستگاه‌های هوشمند بهتر است از رمز عبور بیومتریک اثر انگشت استفاده کنید.

 

6 ) پشتیبان گیری به موقع

ما باید به صورت دوره‌ای از فایل‌ها، اسناد و سایر داده‌های مهم در سیستم یا هارد دیسک خود نسخه پشتیبان تهیه کنیم و آنها را در سرور متمرکز یا مکان امن ذخیره کنیم. این باید بدون شکست انجام شود. در موارد اضطراری، این به بازگرداندن سریع سیستم کمک می‌کند.

 

7 ) موج سواری هوشمند در وب سایتها

قبل از بارگیری و کلیک بر روی هر پیوند یا سایتی در اینترنت‌، باید به خاطر داشته باشیم که یک کلیک اشتباه می‌تواند دعوت‌کننده بسیاری از ویروس‌ها در شبکه ما باشد. بنابراین داده‌ها را فقط از پیوندهای مطمئن و مطمئن بارگیری کنید و از گشت و گذار در پیوندها و وب سایت‌های ناشناس خودداری کنید. همچنین، از کلیک بر روی تبلیغات و پیشنهاداتی که اغلب در صفحه وب نمایش داده می‌شوند، هنگام ورود به اینترنت خودداری کنید.

 

این مطلب را بخوانید: پروتکل شبکه چیست؟ آشنایی با انواع پروتکل های شبکه

 

8) پیکربندی امن

پیکربندی انجام شده در IOS یا روتر باید با استفاده از شناسه کاربری و رمز عبور منحصر به فرد انجام شود و باید ایمن نگه داشته شود.

 

امنیت شبکه و پیکربندی امن

 

9 ) کنترل رسانه قابل جابجایی

دستگاه‌های قابل جابجایی مانند درایوهای قلم، دانگل‌ها و کارت‌های داده همیشه باید هنگام اسکن در سیستم اسکن شوند. استفاده از دستگاه‌های قابل جابجایی باید محدود باشد. باید چنین سیاستی اتخاذ شود که از طریق آن نمی‌تواند هیچ داده‌ای از سیستم صادر کند.

به عنوان نمونه، رایانه‌هایی با رمز عبور قوی، ویژگی‌های امنیتی به روز شده و مجهز به محافظت از نرم افزار ضد ویروس در برابر حمله کرم مصون هستند. از سوی دیگر، رایانه‌ها یا شبکه‌هایی با گذرواژه ضعیف، به روز رسانی سیستم قدیمی و مجهز به نرم افزار آنتی ویروس بیشتر در معرض حملات کرم ها هستند و به راحتی خراب می‌شوند و از بین می‌روند.

 

نتیجه

در این آموزش امنیت شبکه، نیاز به امنیت شبکه، انواع امنیت و نکات کلیدی برای مدیریت آن را بررسی کرده‌ایم. امنیت شبکه pdf نیز در ابتدای این متن آماده است و می‌توانید دانلود کنید. اگر باز هم سوال دارید میتوانید با تیم برنا بنیان در میان بگذارید. جهت خدمات شبکه کامپیوتری می‌توانید از طریق تماس، چت واتساپ و شبکه‌های اجتماعی اینستاگرام و تلگرام با ایشان ارتباط داشته باشید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *