دوربین مداربسته آنالوگ چیست و کارکرد و کیفیت آن چگونه است؟

دوربین مداربسته آنالوگ

دوربین مداربسته آنالوگ از اولین سری سیستم‌های امنیتی و یکی از بهترین انواع دوربین مدار بسته براساس سیستم و شکل ظاهری می‌باشند. این دوربین‌ها به مرور و با پیشرفت تکنولوژی جای خود را به دوربین مداربسته تحت شبکه یا دیجیتال و دوربین های HD داده است. دوربین مدار بسته آنالوگ تصاویر را به کمک یک ذخیره ساز و ضبط کننده‌ی دیجیتالی ضبط می‌کند تا آنها را به فرمت دیجیتال برگرداند. این دوربین مداربسته به دلیل برخورداری از ساختار ساده، کم‌هزینه بوده و استفاده از آن به صرفه می‌باشد.

در ادامه به توضیحات بیشتری درباره دوربین مداربسته آنالوگ می‌پردازیم. با تیم برنا بنیان همراه باشید. در صورت لزوم با تیم شرکت پیشگامان برنا بنیان سوالات خود را ارائه کنید و نیز می‌توانید شبکه‌های اجتماعی اینستاگرام و تلگرام با ایشان درارتباط باشید.

 

کارکرد دوربین مداربسته آنالوگ چیست؟

دوربین مداربسته آنالوگ با استفاده از سنسورهای تصویر CCD، تصاویر را برای پردازش به فرم دیجیتالی تبدیل می‌کند. تصاویر و ویدیوها در دوربین های مدار بسته آنالوگ در دستگاه ذخیره‌ساز و به صورت آنالوگ ذخیره می‌شود. در صورت نیاز به دسترسی داشتن به این داده‌های دریافتی، باید از یک دستگاه مبدل استفاده کرد.

در این صورت به دستگاه ذخیره‌سازی به نام DVR نیاز است؛ البته دستگاه ضبط کننده DVR با NVR تفاوت دارد. این دستگاه اطلاعات دریافتی را با فرمت‌های PAL و NTSC به نمایش می‌گذارد. از این طریق می‌توانید دوربین مداربسته انالوگ را به طور مستقیم به تلویزیون خود متصل کرده و تصاویر حاصل از آن را مشاهده کنید.

دوربین آنالوگ عملیات دریافت و ارسال تصاویر و ویدیوها را در بستر کواکسیال انجام داده و آنها را در دستگاه ذخیرساز ضبط می‌کند. بنابراین، دوربین مداربسته آنالوگ می‌تواند مانند ضبط کننده‌های ویدئو و مانیتور، فیلم را دریافت کند. این دوربین مداربسته با امواج آنالوگ کار می‌کند و کیفیت تصاویر ضبط‌شده در آن بستگی به امواج انالوگ دارد.

از طرفی، امواج آنالوگ همواره تحت تاثیر نویز می‌باشند؛ به همین سبب، نوع کابل‌هایی که برای دوربین انالوگ استفاده می‌شود در میزان کیفیت تصاویر حاصل از این دوربین مدار بسته تاثیر مستقیم دارد.

دوربین مدار بسته های آنالوگ دارای تی وی لاین (TVL) محدود می‌باشند اما برای اهداف نظارتی، وضوح تصویر 1.3 مگاپیکسلی آنالوگ کفایت می‌کند. تعیین‌کننده‌ی کیفیت نهایی ویدئوها توسط دستگاه DVR یا مانیتورها که با استفاده از کابل‌های کواکسیال مثل RG59، تصاویر را ذخیره می‌کند، تعیین می‌شود. برای این امر می‌بایست ضبط و نرم افزار ویژه‌ای خریداری کرد.

 

دوربین مداربسته آنالوگ و کارکرد دوربین آنالوگ

 

کیفیت دوربین مداربسته آنالوگ:

همانطورکه گفتیم، کیفیت تصویر در دوربین مداربسته آنالوگ وابسته به امواج انالوگ است و با مقداری نویز همراه است. به همین دلیل در انتخاب دوربین مدار بسته با توجه به نیازتان، باید به کیفیت دوربین و تجهیزات مورد نیاز آن دقت داشت. رزولوشن دوربین مداربسته انالوگ به TVL بستگی دارد؛ تی وی لاین (TVL) یکی از استانداردهای مهم دوربین آنالوگ می‌باشد.

اگر نیاز به سیستم امنیتی قوی و گسترده نداشته باشید و انتظارات معمولی و محدودی از دوربین مدار بسته داشته باشید، دوربین مداربسته آنالوگ می تواند گزینه ی مناسبی برای‌تان باشد. به‌طور‌کلی کیفیت تصویر دوربین انالوگ پایین بوده و دارای قابلیت‌های بسیار محدودی می‌باشند.

البته لازم به ذکر است که در سال 2013، با رونمایی از اولین دوربین‌های مدار بسته آنالوگ با رزولوشن HD، تغییر عظیمی در کیفیت تصویر این نوع دوربین مداربسته‌ها ایجاد شد و جایگاه آنها را در صنعت نظارت، تا حد رقابت با دوربین مدار بسته تحت شبکه (IP)، بالا برد. جهت کسب اطلاعات بیشتر به مطلب ” تفاوت دوربین‌ آنالوگ و تحت شبکه یا IP چیست؟ ” سربزنید.

 

دوربین مداربسته آنالوگ و کیفیت دوربین انالوگ

 

مزایای دوربین مداربسته آنالوگ:

یکی از مهم‌ترین مزیت‌های این دوربین مدار بسته، قیمت پایین آن به نسبت دوربین مداربسته‌های دیگر است. روند اجرایی این دوربین مداربسته راحت بوده، کار کردن با آن و نیز آموزش نصب دوربین مداربسته آنالوگ راحت می‌باشد. دوربین مدار بسته آنالوگ، براساس نوع نیاز کاربر، از تنوع بالایی برخوردار بوده و با کاربردهای مختلف و در مدل‌های گوناگون تولید و عرضه می‌شود.

از دیگر ویژگی‌های این نوع دوربین مداربسته امکان نظارت از راه دور اتصال این دوربین مداربسته‌ها به یکدیگر می‌باشد. اما دسترسی به این اطلاعات برای افراد دیگر هم ممکن است؛ به همین سبب امنیت صددرصدی برای کاربر فراهم نمی‌کند.

 

معایب دوربین مداربسته آنالوگ:

همانطور که قبل‌تر هم اشاره کردیم، به دلیل استفاده از امواج آنالوگ، کیفیت دوربین مداربسته آنالوگ، تحت تاثیر نویز قرار گرفته و تصاویر را با وضوح پایین‌تری نسبت به دوربین‌های مداربسته‌ دیگر نشان می‌دهد. دوربین آنالوگ نسبت به اختلالات الکترومغناطیسی و پارازیت‌های ناشی از نوسانات برق حساس بوده و برای بهبود کیفیت تصاویر آن، می‌توان از کابل‌ها و تجهیزات دیگر استفاده کرد.

همانطور که می‌دانید، برای ذخیره‌ی اطلاعات، باید تصاویر از حالت آنالوگ به دیجیتال تبدیل شوند. برای این کار و همچنین برای کنترل و ارتباط با شبکه نیاز به دستگاه DVR می‌باشد. جهت کسب اطلاعات بیشتر به صفحه ” مبدل دوربین آنالوگ به ip چیست و اهمیت و هزینه آن چگونه است؟مراجعه کنید.

 

دوربین مداربسته آنالوگ و معایب دوربین آنالوگ

 

نتیجه گیری:

به طور کلی، دوربین مداربسته آنالوگ وضوح تصویر بالایی نداشته و از ویژگی‌های شناسایی و پردازش هوشمند بهره‌مند نمی‌باشد. بنابراین از نظر امنیت و نظارت، مناسب برای مکان‌های پرتردد یا مناطق حساس نیستند. بااین‌حال می‌توانید با توجه به نیاز خود، دوربین مداربسته انالوگ را که انتظارات‌تان را برآورده کند، با قیمت پایین تهیه کرده و به آسانی نصب کنید.

البته لازم به ذکر است که با پیشرفته‌ترشدن فناوری‌های دوربین و افزایش کیفیت تصویر این دوربین مداربسته‌ها از SD به HD، این نوع از دوربین مداربسته‌ها از قابلیت‌های مهمی برخوردار شده‌اند که آنها از نظر نظارتی و امنیتی در رده‌ی دوربین مداربسته تحت شبکه یا IP قرار می‌دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *