دوربین مداربسته IP یا همان دوربین مداربسته تحت شبکه، نسل جدید سیستمهای نظارتی تصویری میباشد که به صورت هوشمند طراحی شده است. دوربین تحت شبکه در واقع وظیفهی تصویربرداری و تولید تصاویر دیجیتال را بر عهده دارد. ادامه مطلب به موضوعی ویژگیهای دوربین مداربسته تحت شبکه چیست و اجزا و کابردهای دوربین مداربسته دیجیتال یا آی پی میپردازیم. با تیم برنا بنیان همراه باشید.
ویژگی های دوربین مداربسته تحت شبکه چیست؟
هوش مصنوعی یکی از مهمترین ویژگیهای دوربین مداربسته تحت شبکه است. این ویژگی در برخی از موارد به کاربر کمک میکند تا برخی از فرایندهای شناسایی را به کمک سیستمهای هوشمند انجام دهد. قدرت پردازش بالای دوربین مداربسته IP باعث شده که از نظر امنیتی و نظارتی مورد استقبال کاربران قرار گیرند.
تشخیص عبور از خط فرضی، ورود و خروج از منطقه حفاظت شده، صدای محیط، تشخیص چهره انسان و پلاک خودرو، تجمع افراد، پارک خودرو در مکان غیرمجاز، تشخیص حرارت از این موارد میباشند.
دوربین مداربسته آی پی انتقال برق و تصویر را تنها از طریق یک کابل که از تکنولوژی PoE استفاده میکند، انجام میدهند. استفاده از این فناوری موجب شده که کابلکشی راحتتر و کمهزینهتر انجام شده و عمر مفید دوربین افزایش بیابد.
Motion detection یکی از اولین قابلیتهای مهم پردازش تصویر است. در این سیستم، پردازندهی شما در هر لحظه یک فریم را با فریمهای قبل و بعد آن مقایسه میکند و با تشخیص میزان تغییرات در تصاویر متوالی حرکت را شناسایی میکند. این بدین معناست که اگر تغییر نور ناگهانی در تصویر داشته باشید، نیز این تغییرات بهعنوان حرکت شناسایی خواهد شد.
اجزای دوربین مداربسته IP :
هارد دیسک :
هارد درون دستگاه NVR نصب میشود و وظیفهی اصلی آن ذخیرهی تصاویر ضبط شده است. حجم ذخیره تصاویر بستگی به نوع و ظرفیت هارد دارد. هر چقدر هارد دیسک دوربین مداربسته ظرفیت بیشتری داشته باشد، مدت زمان بیشتری از تصاویر را میتوان ذخیره کرد.
منبع تغذیه دوربین مداربسته :
منبع تغذیه مقدار ولتاژ برق شهر را به 12 ولت تغییر میدهد که با این کار امکان تغذیه برق دوربین مداربسته فراهم میشود.
سوییچ شبکه :
سوییچ شبکه در واقع نقش انشعابدهندهی دوربین مداربسته را بر عهده دارد. این سوییچ برای پیادهسازی مجموعهای از دوربین مداربستههایی که حداقل از دو دوربین یا دوربینهای بیشتر را شامل میشود، مورداستفاده قرار میگیرد.
کابل شبکه :
این کابل برای انتقال اطلاعات تصاویر از دوربینهای مدار بسته تا دستگاه ان وی آر مورداستفادهقرار میگیرد .
کابل برق :
این کابل وظیفهی انتقال برق از منبع تغذیه تا دوربین مدار بسته را بر عهده دارد. اگر دوربین مدار بسته به صورت تکنولوژی PoE (برق در بستر شبکه) باشد، دیگر نیازی به کابل برق نخواهد بود و همان کابل شبکه به غیر از انتقال تصاویر، نقش انتقال برق را نیز برعهده دارد.
دستگاه ضبط کننده NVR :
این دستگاه سرور مرکزی سیستم دوربین مداربسته تحت شبکه میباشد. وظیفهی اصلی این دستگاه این است که تصاویر را دریافت کرده، ضبط میکند و سپس با استفاده از یک نمایشگر، نمایش میدهد.
کاربرد دوربین تحت شبکه یا دیجیتال:
به دلیل سیستم امنیت دوربین مداربسته، قدرت پردازش و قابلیت شناسایی بالا، نصب دوربین تحت شبکه یا دیجیتال در مکانهای نظارتی که به لحاظ امنیت حساس هستند، مناسب و کاربردی است. با وجود بهرهمندی از استانداردهای محافظتی، دوربین مداربسته IP قابل نصب در محیطهای داخلی و خارجی نیز میباشد..
همچنین امکان دسترسی راحت کاربر موجب شده تا دوربین مداربسته دیجیتال، مورد استقبال طیف گستردهای از مشتریان قرار بگیرد. از دوربین مدار بسته آی پی در مکانهای زیادی استفاده میشود، مانند: سولهها، فروشگاهها، مراکز تجاری، آسانسور، بانکها، مناطق نظامی، چهارراهها و … است. این دوربین مداربستهها با استفاده از کابل شبکه به دستگاه NVR متصل میشوند.
تفاوت دوربین مداربسته دیجیتال با آنالوگ:
دوربین مدار بسته دیجیتال یا ip دارای فضای دیجیتال بوده و بر خلاف دوربین مداربسته آنالوگ که انتقال تصویر را از طریق کابل کواکسیال انجام میدهد، اتصال و انتقال اطلاعات و تصویر را از طریق کابل شبکه میسر میسازد. محصولات دوربین مداربسته تحت شبکه، نسبت به دوربین مداربسته آنالوگ، از کیفیت تصویر بهتر، قابلیتهای نرم افزاری بیشتر و قیمت بالاتری برخوردار هستند.
می توان با اتصال یک دوربین شبکه به یک مودم ADSL یا TD-LTE و … که به اینترنت متصل است، از هر جای جهان به دوربین متصل شد و تصویر آن دوربین را دریافت نمود. درصورتیکه این قابلیت در دوربین مداربستههای آنالوگ بدون دستگاه DVR یا مبدل، امکان پذیر نیست. برای اطلاعات بیشتر یه مطلب ” تفاوت بین دوربین آنالوگ با تحت شبکه چیست ” سربزنید.
جمع بندی
تا ابنجای مطلب درباره دوربین مداربسته تحت شبکه و ویژگیها و اجزا و کاربردهای دوربین مداربسته دیجیتال و تفاوت آن با دوربین آنالوگ دانستیم. در صورت ایجاد هرگونه سوال یا ابهام میتوانید در قسمت ” تماس با ما” و ” درباره ما” از راههای ارتباطی اطلاع کسب کرده و با کارشناسان و مشاوران ارتباط حاصل نمایید. همچنین میتوانید از طریق شبکههای اجتماعی اینستاگرام و تلگرام برای کسب اطلاعات بیشتر استفاده کرده و مشاوره دریافت نمایید. آیکنهای شبکههای اجتماعی زیر را برای دوستانتان ارسال کنید.