دوربین مداربسته AHD چیست و چگونه کار میکند؟

دوربین مداربسته AHD چیست؟

امروزه با رشد تکنولوژی بیشتر، دوربین مداربسته آنالوگ با کیفیت‌تری به نام دوربین مداربسته AHD به وجود آمد. در این مقاله سعی داریم توضیحات بیشتری در مورد دوربین مداربسته AHD چیست و شیوه‌ی عملکرد و تفاوت آن با دوربین‌های ip  را ارائه دهیم.

 

دوربین مداربسته AHD چیست و ahd مخفف چیست؟

با توجه با این سوال که اکثرا افراد در ذهن دارند: ” ahd مخفف چیست ” در واقع دوربین مداربسته AHD که مخفف Analogue High Definition به معنی دوربین‌های مدار بسته آنالوگ با کیفیت HD است. یک تکنولوژی جدید و نسخه‌ی ارتقا یافته‌ی دوربین مداربسته‎‌های آنالوگ با کیفیت TVL می‌باشد که تصاویر را با کیفیت بالایی انتقال می‌دهد. قبل از ابداع این تکنولوژی، دوربین مدار بسته‌های آنالوگ با کیفیت‌هایی غیر از HD، از طریق کابل‌های کواکسیال امواج آنالوگ را به دستگاه ضبط‌کننده منتقل می‌کردند. این کار موجب افت کیفیت شدیدی می‌گردید.

امروزه، با وجود تکنولوژی ای اچ دی، تصاویر در بستر دیجیتالی توسط کابل کواکسیال منتقل می‌شود. داده‌های تصویری بدون افت کیفیت تا فاصله‌ی 500 متر، از طریق کابل کواکسیال RG59 و تا 1000 متر به وسیله‌ی کابل کواکسیال RG6 انتقال پیدا می‌کنند. دوربین مداربسته ahd یا همان دوربین‌های مدار بسته آنالوگ HD، تصاویر را با دو کیفیت720p و 1080p با وضوح بالا ارائه می‌کنند. به دلیل قیمت نسبتا پایینی که دارند، مورد توجه و استقبال خریداران دوربین مدار بسته قرار دارند.

 

کارکرد دوربین ahd چیست؟

تکنولوژی مورد استفاده در این نوع دوربین مدار بسته‌های در نوع تصویر و طول مسافت ارسال تصویر بر روی کابل کواکسیال موثر است. همانطور که می‌دانید این دوربین مدار بسته نسخه‌ی با کیفیت‌تر و پیشرفته‌تری از دوربین مدار بسته‌های آنالوگ می‌باشد؛ ولی وضوح تصویر این دوربین مدار بسته، برحسب مگاپیکسل (Megapixel) است و دیگر از کیفیت خطی تلویزیون (TVL) که تکنولوژی قدیم دوربین مدار بسته آنالوگ می‌باشد، استفاده نمی‌کند.

 

دوربین مداربسته AHD چیست و کارکرد دوربین ahd

 

پیش‌تر، دوربین مداربسته AHD فقط با رزولوشن 1 مگاپیکسل تولید و عرضه می‌شد که از وضوح تصویر 480×720 با نرخ 30 فریم‌بر‌ثانیه بهره می‌برد، اما به تازگی این دوربین‌های مدار بسته با وضوح بالاتر از 5 مگاپیکسل تولید و به بازار عرضه شده است. دوربین مداربسته ای اچ دی همانند دوربین‌های مدار بسته آنالوگ برای انتقال تصاویر، از بستر کابل کواکسیال استفاده می‌کند. جهت کسب اطلاعات بیشتر به مطلب ” انواع رزولوشن در دوربین مداربسته ” سر بزنید.

با این تفاوت که در دوربین مدار بسته CVBs امکان کابل کشی بین دوربین مدار بسته و دستگاه DVR تا فاصله‌ی 100 متر امکان‌پذیر است. در حالی که امروزه این فاصله در دوربین مداربسته ای اچ دی تا 500 متر افزایش یافته. این موضوع در تسهیل راه‌اندازی سیستم نظارتی نقش مهمی داشته است. دوربین مداربسته AHD هم به صورت دوربین‌های مدار بسته بولت (Bullet) و دام (Dome) با بدنه آلومینیومی و پلاستیکی با ویژگی ضدآب (Water Proof) و استاندارد ip و دید در شب در مسافت‌های گوناگون تولید شده است.

 

دستگاه ضبط DVR دوربین مداربسته ahd چیست؟

واضح است که برای ضبط تصاویر حاصل از دوربین مداربسته AHD نیاز به یک دستگاه ضبط‌کننده ویدیویی دیجیتال (DVR) دارید. اما باید بدانید که هر دستگاه DVR معمولی نمی‌تواند از دوربین مدار بسته ای اچ دی پشتیبانی کند. هنگام خرید دوربین ahd باید DVR مخصوص آن را هم تهیه نمایید. دستگاه DVR AHD همچنین می‌تواند از دوربین مدار بسته آنالوگ CVBs پشتیبانی کند. این قابلیت، از نظر اقتصادی بسیار حائز اهمیت می‌باشد.

برای مثال اگر در فروشگاهی 28 دوربین‌های مدار بسته آنالوگ وجود داشته باشد، کاربر برای دستیابی به تصویری با کیفیت بهتر، قصد ارتقای 6 دوربین‌های مدار بسته را داشته باشد، می‌تواند دستگاه ضبط DVR قدیمی را به دستگاه 32 کانال DVR AHD ارتقاء داده و سپس با تهیه 6 عدد دوربین مداربسته AHD، هم دوربین‌های جدید و هم دوربین‌های قدیمی را به DVR AHD جدید متصل نماید. به این ترتیب با مقرون به صرفه‌ترین راه، ارتقا سیستم نظارتی انجام می‌شود.

 

دوربین مداربسته AHD و دستگاه ضبط کننده دوربین ahd

 

تفاوت دوربین AHD و IP

همانطور که می‌دانید، دوربین مدار بسته‌های IP نسبت به دوربین مداربسته‌های آنالوگ، آنالوگ HD و یا نسخه‌ی توسعه یافته ی آن یعنی دوربین مدار بسته های HDcvi و HDtvi پیشرفته‌تر بوده و از کیفیت تصویر به مراتب بالاتری برخوردار است. همچنین، داده‌های تصویری دوربین مدار بسته IP بر بستر شبکه انتقال پیدا کرده و به وسیله‌ی دستگاه ضبط کننده NVR ذخیره می‌گردد. جهت اطلاعات بیشتر به مقاله ” تفاوت دستگاه ضبط کننده NVR و DVR ” مراجعه کنید.

برعکس دوربین مداربسته ahd camera، امکان دسترسی به تصاویر حاصل از دوربین‌های مدار بسته‌ IP به واسطه‌ی بهره‌مندی از سیستم شبکه‌ای، بدون محدودیت فاصله ممکن است. با این وجود دوربین مداربسته‌ی AHD دارای کاربری بسیار ساده تر, تنظیمات راحت‌تر و قیمت به مراتب مناسب‌تر نسبت به دوربین‌های مدار بسته IP هستند.

 

مزیت:

  • دوربین ahd نسبت به دوربین‌های مدار بسته تحت شبکه یا IP، از قیمت مناسب‌تری برخوردار است.
  • این دوربین مدار بسته، نسبت به دوربین مدار بسته آنالوگ نسل پیشین خود کیفیت تصویر بسیار بالاتری دارد.
  • دوربین مداربسته AHD به دلیل هزینه پایین جابجایی و نصب، می‌تواند جایگزین بسیار خوبی برای دوربین‌های مدار بسته آنالوگ TVL باشد.
  • یکی از بزرگترین نقاط قوت دوربین مداربسته ای اچ دی محدودیت و حساسیت پایین آنها در رابطه با طول و کیفیت کابل مصرفی است.

 

معایب:

دوربین مداربسته AHD تصویر را از طریق کابل کواکسیال تا مسافت حداکثر 250 متر منتقل می‌کرد. این موضوع یکی از عیب‌های بزرگ سیستم انتقال تصویر این دوربین مدار بسته بود. به همین دلیل شرکت‌های تولیدکننده‌ی سیستم‌های مدار بسته، مانند هایک ویژن و داهوآ با اصلاح ساختار دوربین مداربسته ahd تصمیم به برطرف کردن این مشکل گرفته و تکنولوژی‌ها و دوربین‌های HDcvi و HDtvi را ابداع کردند. در واقع دوربین‌های HDcvi و HDtvi نسخه‌ی تکامل یافته و پیشرفته‌تر AHD هستند.

 

جمع بندی

تا اینجا درباره دوربین ahd و عملکرد و تفاوت آن با دوربین ip توضیح داده‌ایم. اگر باز هم مبهم دارید، می‌توانید با تیم برنا بنیان از طریق چت واتساپ یا تماس با ما و یا شبکه‌های اجتماعی اینستاگرام و تلگرام در ارتباط باشید و جواب خود را دریافت کنید. جهت خدمات دوربین مدار بسته نیز از ایشان کمک بگیرید و از دوربین‌های ahd در هر جایی که باشید به بهترین نحو بهره ببرید. آیکن‌های شبکه‌های اجتماعی زیر را برای دوستانتان ارسال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *