در صورتی که دوربین مداربسته در محیط سرپوشیده یا سر باز نصب شده باشد، نور دریافتی تقریبا ثابتی دارد و اگر با زاویه ی درستی نصب شده باشد، تصاویر با کیفیتی را در طول شبانه روز ضبط و ارائه خواهد کرد. در شرایطی که دوربین مداربسته در مقابل درب ورودی، پنجره و یا به طور کلی؛ رو به منبع نور قرار گرفته باشد. به علت عدم تناسب نور و کنتراست شدید نور بیرونی و داخلی، تصاویر ثبت شده تاریک و ناواضح خواهند بود. دوربین مداربسته این مشکل را با قابلیت blc و HLC رفع کرده و وضوح تصویر را حفظ میکنند که در ادامه به توضیح بیشتر این دو ویژگی میپردازیم.
قابلیت BLC در دوربین مداربسته چیست؟
امروزه بیشتر دوربین مداربستههای تحت شبکه و حتی برخی از دوربین مداربسته های آنالوگ جدید مجهز به قابلیت BLC هستند. قابلیت BLC در دوربین مداربسته، مخفف عبارت back light compensation به معنای جبرانکننده نور پس زمینه است. همان طور که از معنای این عبارت پیدا است این ویژگی باعث بهبود بخشیدن به نور تصویر برداری میباشد.
قابلیت BLC در دوربین مداربسته قابلیت دیجیتالی سادهای است که در شرایط نوری خاص نور پس زمینه را متعادلسازی میکند؛ یعنی زمانی که شدت نور محیط تشدید یا کم میشود، کیفیت تصویر را همچنان متعادل نگه میدارد. یکی دیگر از مزایای دوربین مداربستههای مجهز به تکنولوژی BLC این است که اگر فرد متخلفی تلاش کند با تاباندن نور شدید به دوربین مداربسته موجب ایجاد اختلال در عملکرد آن شود و جلوی ضبط تصاویر را بگیرد.
بخوانید: فیلتر IR CUT در دوربین مداربسته و نحوه عملکرد آن
ویژگی های قابلیت blc
دوربین مداربسته با استفاده از این قابلیت، تمام اتفاقات و جزییات را توسط دوربین مداربسته و دستگاه ضبط کنندهاش ضبط میکند. هنگامی که سطح روشنایی محیط و اختلاف نوری دو نقطه زیاد باشد، دوربین مداربسته قادر به تصویربرداری از هر دو سطح نوری به طور واضح نیست و تصویر تاریک و به اصطلاح ضد نور میشود. مثلا هنگامی که دوربین مداربسته رو به یک پنجره باشد که نور زیادی از آن به داخل اتاق میتابد، تصویر سوژههایی که داخل اتاق قرار دارند، کاملا سیاه و تاریک نشان داده میشود.
برای حل این مشکل، قابلیت BLC روشنایی بیش از حد را خنثی میکند، نور پس زمینه را جبران کرده و دیافراگم را بازتر میکند. با این حرکت محیط بیرونی کاملاً سفید میشود و چیزی از بیرون محیط دیده نمیشود اما در عوض تصاویر محیط داخلی واضحتر و باکیفیتتر نشان داده میشوند. در واقع قابلیت BLC نور را طوری تنظیم میکند که روشنایی محیط بیرونی و داخلی (محیط تاریکتر) بیشتر شده و جزییات تصویر قابل روییت شوند.
به همین سبب، به کارگیری قابلیت blc در دوربین مداربسته برای زمانی مناسب است که تصویربرداری از محیط بیرونی (با شدت نور بالا) برای شما مهم نباشد و بخواهید بر محیط داخلی (با نور کمتر) نظارت داشته باشید. اگر تصاویر بیرون محوطه هم برای شما مهم است، در آن صورت باید از دوربین مداربستهای با قابلیت WDR استفاده کنید؛ زیرا بر خلاف قابلیت BLC که با تمرکز بر محیط تاریک و حذف محیط پر نور، نور شدید تصویر را جبران میکند، این قابلیت نور بین دو محیط را به تعارل رسانده و تصویر هیچ محیطی را حذف نمیکند.
کاربرد blc در دوربین مداربسته
استفاده از دوربین مداربسته هایی که از قابلیت BLC برخوردارند، در سیستمهای پلاکخوان در ورودی پارکینگها، به خصوص در تاریکی شب بسیار مناسب و کاربردی میباشند؛ چرا که در شب، با وجود روشن بودن نور اتوموبیل، امکان دیدهشدن پلاک وجود ندارد و برای پلاک خوانی لازم است که چراغ اتوموبیل خاموش شود. با استفاده از فناوری BLC، با حذف نور مستقیم، دوربین مداربسته قادر به تصویربرداری از پلاک بوده و تصویر واضحی از آن ارائه میدهد.
دوربین مداربسته هایی که سازمان راهنمایی و رانندگی برای ثبت پلاک اتوموبیلهای متخلف از آنها استفاده میکند، نیز باید مجهز به قابلیت BLC یا WDR باشند؛ تا بتوانند در تاریکی شب و با وجود روشنبودن چراغهای ماشین هم تصاویر باکیفیت و واضحی ثبت کنند. از این نوع دوربین مداربستهها، بیشتر در بزرگراهها و جادهها برای نظارت بر ماشینها استفاده میشود.
قابلیت HLC چیست؟
قابلیت HLC مخفف عبارت high light compensation به معنای جبران نورهای زیاد میباشد. این قابلیت موجب بهبود تصاویر دوربین مداربسته میشود. در محیطهایی که سطح روشنایی کاهش یا افزایش پیدا کند، برای افزایش کیفیت و وضوح تصویر، از این فناوری استفاده میشود.
قابلیت HLC هم مانند BLC یک قابلیت نرم افزاری است که جهت جبرانسازی نور تصویر به کار میرود. با این تفاوت که HLC نور پس زمینه را بیشتر کاهش داده، با پوششدهی نقاط پر نور، تصویری با میزان نوردهی مناسب ارائه میدهد.
در واقع وظیفه فناوری HLC فیلتر نورهای اضافی است. در بعضی از دوربین مداربستهها، منشا نور اضافی را با رنگ مشکی به شکل یک نقطه میپوشاند تا بقیه تصویر قابل رویت باشد. در بعضی موارد دیگر، به صورت هوشمند نور اضافی فیلتر شده و به نسبت نور تصویر کاهش مییابد.
تفاوت BLC و HLC :
قابلیت BLC و HLC قابلیتهای نرم افزاری بوده و برای جبران نور پس زمینه مورد استفاده قرار میگیرند. با این تفاوت که HLC محیطهای پرنور را شناسایی میکند و با کاهش دادن شدت نور موجب مشاهده شدن جزئیات بیشتر در محیط میشود. در حالی است که BLC محیط پرنور را به طور کلی محو میکند و فقط روی محیط تاریک تمرکز میکند.
مطالعه کنید: dnr چیست؟ تکنولوژی DNR در دوربین مداربسته و مزایای آن
جمع بندی
تا اینجا درباره قابلیت blc و hlc در دوربین مداربسته گفتیم. درصورت سوال میتوانید با تیم برنا بنیان در ارتباط از طریق تماس یا چت آنلاین واتساپ در آیکن پایین این صفحه باشید. جهت دسترسی راحتتر شبکههای اجتماعی تلگرام این شرکت را دنبال کنید.