انواع دوربین مداربسته براساس سیستم و شکل ظاهری

انواع دوربین مداربسته

شناخت دوربین های مداربسته برای انتخاب محصولات دوربین مداربسته مناسب و کاربردی لازم است. به همین دلیل قصد داریم در این مقاله انواع دوربین مداربسته را بر اساس فناوری سیستم و شکل ظاهری معرفی کنیم.

انواع دوربین مداربسته؛ بر اساس سیستم

دوربین مداربسته‌ها براساس نوع سیستم و با توجه به فناوری‌های به‌کاررفته، به دو دسته‌ی آنالوگ و تحت شبکه (IP) تقسیم می‌شوند.

آنالوگ

دوربین مداربسته آنالوگ نسل اول دوربین مداربسته‌ها نسبت به سایر انواع دوربین مداربسته از نظر سیستمی بوده و امروزه به دلیل سادگی نصب و راه اندازی، تنوع بالا و قیمت پایین مورد توجه بسیاری از مشتریان دوربین مداربسته قرار دارد. همانطور که پیداست، دوربین مداربسته آنالوگ سیگنال‌ها را به‌صورت آنالوگ و با سرعت کم ارسال می‌کند. در نتیجه نسبت به دوربین مداربسته تحت شبکه کیفیت پایین‌تری دارد.

همچنین در این دوربین مداربسته‌ها به‌دلیل استفاده از سیگنال آنالوگ، امکان وجود نویز در تصاویر ارائه شده، دارد. برای اتصال دوربین مداربسته آنالوگ با دستگاه DVR از کابل کواکسیال استفاده می‌شود. به دلیل تاخیر چند ثانیه‌ای در انتقال تصاویر و کیفیت محدود در ارائه‌ی تصاویر، برای نصب در مکان‌های پررفت‌و‌آمد، کم‌نور و  مسافت‌های طولانی چندان توصیه نمی‌شود.

در سال‌های اخیر نوع ارتقایافته‌ای از دوربین مداربسته آنالوگ و کیفیت بالای HD در بازار تولید و عرضه می‌شود. به این نوع از دوربین مداربسته، آنالوگ HD یا دوربین مداربسته AHD گفته می‌شود.

 

تحت شبکه یا IP

دوربین مداربسته تحت شبکه یا IP یک از مهمترین انواع دوربین مداربسته براساس سیستمی است. دوربین تحت شبکه در دو نوع بی سیم و با سیم تولید و عرضه می‌شود. تصاویر دریافتی به صورت دیجیتالی decode و دریافت می‌کند. می‌توان تصاویر حاصل از دوربین مداربسته IP را از طریق اینترنت ارسال کرد. اتصال این نوع دوربین مداربسته به دستگاه ضبط کننده NVR از طریق کابل شبکه صورت می‌گیرد.

دوربین مداربسته IP در مقایسه با دوربین مداربسته آنالوگ، قیمت بالایی دارد؛ اما کیفیت تصویر و انتقال تصاویر در دوربین مداربسته IP بسیار بالاتر از کیفیت تصویر دوربین مداربسته آنالوگ می‌باشد. اما این دوربین مداربسته دارای محدودیت استفاده از پهنای باند است.

در دوربین مداربسته های تحت شبکه (IP) امکان ارسال همزمان تصویر و صدا وجود دارد. برخی از این دوربین مداربسته‌ها، از سیستم هوشمند ویدیویی با قابلیت‌های شناسایی و تشخیص، برخوردارند. قابلیت تشخیص چهره از دیگر ویژگی‌های دوربین مداربسته تحت شبکه است.

 

انواع دوربین مداربسته براساس سیستم

 

انواع دوربین مداربسته از نظر شکل ظاهری

دوربین مداربسته ها از نظر شکل ظاهری با یکدیگر تفاوت دارند. بر اساس نیاز کاربر، مورد استفاده از دوربین مداربسته و شرایط محیط از دوربین مداربسته خاصی استفاده می‌شود. در این قسمت به معرفی و بررسی انواع دوربین مداربسته از نظر شکل ظاهری می‌پردازیم:

 

دام (Dome Camera)

دوربین مداربسته دام، دوربین گنبدی شکلی است که بر روی سقف نصب می‌شود. این دوربین مداربسته از قیمت و کیفیت تصویر خوبی برخوردار است. معمولا با لنز های ثابت و در بعضی موارد، با لنز های متغیر با زوایای دید گسترده تولید و عرضه می‌شوند.

در برخی از مدل های دوربین مداربسته دام، میکروفن و اسپیکر داخلی روی دوربین وجود دارد که جهت ضبط صدا و یا عمل پیجینگ می‌باشند. جنس بدنه‌ی این مدل از دوربین مداربسته‌های تحت شبکه از پلاستیک و فلز می‌باشد.

بولت (Bullet Camera)

دوربین مداربسته‌های بولت یکی از مهمترین انواع دوربین مداربسته از نظر شکل ظاهری است. این نوع دوربین به شکل گلوله مانند طراحی شده‌اند و برای نصب در محیط‌های خارجی و به دلیل بهره‌مندی استاندارد محافظتی و محفظه‌ی فلزی‌، برای استفاده در هر شرایط آب و هوایی و محیطی مناسب است.

این نوع دوربین مداربسته‌ها غالبا با لنزهای ثابت و در برخی موارد، وریفوکال تولید و عرضه می‌گردد. در خرید این نوع دوربین باید دقت داشت که هر چه فاصله‌ی کانونی لنز ثابت آن بیشتر باشد، تصویر زاویه‌ی کمتری را در بر می‌گیرد و برعکس.

 

باکس (Box Camera)

دوربین مداربسته باکس معمولا بدون لنز است و به اقتضای محیط، شرایط و کاربری دوربین، باید لنز متناسب با آنها را انتخاب کرد. از این دوربین‌ها عموما در محیط‌های داخلی و باز و قرار دادن یک کاور فلزی روی دوربین استفاده می‌شود. کیفیت تصویر دوربین مداربسته باکس متوسط و خوب به نظر می‌رسد.

مینیاتوری (Miniature Camera)

دوربین مداربسته مینیاتوری یا پین هول درواقع همان دوربین‌های مخفی است که معمولا به صورت نامحسوس استفاده می‌شود. این نوع دوربین طوری طراحی شده که به راحتی در یک محیط کوچک قرار بگیرد. کیفیت این دوربین‌ها معمولا پایین و ارزان قیمت هستند.

PTZ یا  (speed dome)

دوربین مداربسته PTZ یا اسپید دام قابلیت چرخش 360 درجه در جهت افقی، عمودی و امکان زوم قوی و بدون افت کیفیت را دارند. قابلیت کنترل از راه دور و فوکوس اتوماتیک نیز در این نوع از انواع دوربین مداربسته وجود داشته و استفاده از آن در محیط‌های بزرگ مناسب می‌باشد. قیمت این مدل از دوربین مداربسته‌های تحت شبکه به نسبت دوربین مداربسته‌های دیگر بیشتر است.

 

انواع دوربین مداربسته براساس شکل ظاهری

 

چشم ماهی (Fisheye)

به دوربین مداربسته‌های 360 سقفی، اصطلاحاٌ Fisheye هم می‌گویند. دوربین مداربسته چشم ماهی به صورت مسطح ساخته شده تا هنگام نصب بر روی سقف فضای کمتری را اشغال کند. این دوربین مداربسته قابلیت ضبط و ذخیره‌ی تصاویر پاناروما را دارد.

نصب آن در مکان‌های وسیع مناسب بوده و سطح گسترده‌ای از تصویر را پوشش می‌دهد. امکان دریافت و ثبت تصاویر در تمامی زوایا در این دوربین وجود دارد. نصب این دوربین‌ها در ارتفاع کمتر از 3 متر توصیه نمی‌شود.

جمع بندی

در این مطلب انواع دوربین مداربسته از نظر شکل ظاهری و سیستمی معرفی شده است. در واقع نصب، راه اندازی و تعمیر دوربین مدار بسته نیازمند دانش و مهارت است، بایستی این فرایند را به تیمی مجرب سپرد. اگر قصد نصب و تعمیر به صورت ایمن و دقیق را دارید، می‌توانید این پروسه را به تیم خدمات دوربین مدار بسته بسپارید. قیمت انواع دوربین مداربسته اغلب بسیار به‌صرفه است و به عوامل مختلفی بستگی دارد. در پایان امیدواریم که این مطلب برای علاقه‌مندان مفید واقع شده باشد. شما می‌توانید صفحه ما را در اینستاگرام، تلگرام و لینکدین دنبال کرده و یا با شماره‌های زیر تماس حاصل کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *