پروتکل TCP/IP چیست و اینترنت چگونه کامپیوترها را بهم متصل می کند؟

پروتکل TCP/IP چیست

شاید براتون سوال باشه که رایانه‌ها چگونه با استفاده از اینترنت به‌هم متصل می‌شوند و با یکدیگر ارتباط برقرار می‌کنند؟ جواب کوتاهش میشه با استفاده از پروتکل TCP/IP (پروتکل کنترل انتقال/ پروتکل اینترنت). پروتکل شبکه TCP/IP را به عنوان کتاب قوانین در نظر بگیرید، راهنمای گام به گام که هر رایانه از آن برای اطلاع از نحوه صحبت با رایانه دیگر استفاده می‌کند. در ادامه درباره پروتکل TCP/IP چیست و چگونگی استفاده از این پروتکل‌ها در IPS‌ها و رایانه و ادرس روترها و شبکه خانگی را توضیح خواهیم داد. با تیم برنا بنیان همراه باشید.

 

پروتکل TCP/IP چیست؟

پروتکل TCP/IP به پروتکل‌هایی گفته می‌شود که هر رایانه برای انتقال داده‌ها، زمان انتقال داده‌ها، نحوه انتقال این داده‌ها باید چه کاری انجام دهد. همچنین نحوه دریافت داده‌ها به همان روش را بیان می‌کند. در صورت عدم رعایت قوانین، رایانه نمی‌تواند به رایانه دیگری متصل شود یا داده‌ها را بین سایر رایانه‌ها ارسال و دریافت کند.

برای اتصال به اینترنت و دیگر رایانه‌های موجود در شبکه، رایانه باید NIC (کارت رابط شبکه) نصب کرده باشد. یک کابل شبکه که از یک طرف به NIC متصل شده و به مودم کابلی، مودم DSL، روتر یا سوئیچ متصل شده است، می‌تواند به رایانه اجازه دسترسی به اینترنت و اتصال به دیگر رایانه‌ها را بدهد.

 

پروتکل TCP/IP چیست؟

 

ISP ها (ارائه دهندگان خدمات اینترنتی)

ISP‌ها، ارائه دهندگان خدمات اینترنتی است. شرکت‌هایی که خدمات و اتصال اینترنت را ارائه می‌دهند، نیز از این قوانین پیروی می‌کنند. ISP، یک پل ارتباطی بین رایانه شما و سایر رایانه‌های جهان در اینترنت فراهم می‌کند. این نوع خدمات اینترنتی، از پروتکل های TCP/IP برای اتصال رایانه به کامپیوتر و انتقال داده بین آنها استفاده می‌کند. یک ISP، یک آدرس IP را تعیین می‌کند که آدرس منحصر به فردی است که برای ارتباط در اینترنت به رایانه یا شبکه شما داده می‌شود.

 

شبکه خانگی (Home network)

اگر شبکه کامپیوتری خانگی دارید، رایانه‌ها نیز از TCP/IP برای اتصال استفاده می‌کنند. پروتکل TCP/IP به هر رایانه اجازه می‌دهد تا رایانه‌های دیگر را در شبکه ببیند و فایل‌ها و چاپگرها را به اشتراک بگذارد. وقتی کامپیوترها در یک شبکه متصل می‌شوند، به آن شبکه محلی یا LAN می‌گویند. هنگامی که چندین شبکه متصل هستند، به آن شبکه گسترده یا WAN می‌گویند. با این نوع شبکه، خانه شما دارای یک روتر شبکه است که به ISP شما متصل می‌شود.

 

آدرس روتر با پروتکل TCP/IP

آدرس روتر برای اتصال شما به اینترنت به روتر داده می‌شود و سپس آدرس IP محلی را به هر دستگاهی در شبکه شما اختصاص می‌دهد. این آدرس‌های محلی اغلب 192.168.1.2 255 هستند. هنگام دسترسی به رایانه محلی در شبکه، روتر شما بسته‌های TCP/IP شما را بین آدرس‌های IP محلی ارسال می‌کند. با این حال، هنگامی که می‌خواهید به اینترنت متصل شوید، روتر شما از آدرس IP پیدا شده توسط ISP استفاده می‌کند. آدرس IP شما یک آدرس 192.168.x.x نیست زیرا ISP آن آدرس IP را تعیین می‌کند و نه روتر شما.

هنگام درخواست اطلاعات از یک صفحه وب، مانند Computer Hope، آدرس اینترنتی را وارد می‌کنید که درک و به خاطر سپردن آن آسان است. برای دسترسی رایانه شما به رایانه حاوی صفحات، آن نشانی اینترنتی باید به آدرس IP تبدیل شود که با DNS انجام می‌شود. هنگامی که DNS URL را به آدرس IP تبدیل کرد، روترهای موجود در اینترنت می‌دانند که چگونه بسته TCP/IP شما را مسیریابی کنند. تصویر زیر به توضیح اطلاعات قسمت‌های قبلی در مورد ارتباط رایانه شما با دیگران در اینترنت کمک می‌کند.

 

 پروتکل های TCP/IP وآدرس روترها

 

سیستم کامپیوتری با TCP/IP

رایانه‌های Windows  macOS و Linux از پروتکل TCP/IP برای اتصال به سایر رایانه‌ها در LAN یا WAN استفاده می‌کنند. اتصال به LAN یا WAN نیاز به اتصال سیمی یا بی‌سیم دارد. اتصال سیمی معمولاً با استفاده از کابل شبکه (کابل شبکه Cat 5 یا Cat 6) انجام می‌شود. بی‌سیم (Wi Fi) از کارت شبکه بی سیم 802.11b ، 802.11g یا 802.11n استفاده می‌کند.

با هر دو نوع اتصال، یک روتر شبکه معمولاً برای اتصال به رایانه‌های دیگر مورد نیاز است. اتصال به اینترنت در خانه شما نیز به مودم کابلی یا مودم DSL بستگی دارد، بسته به اینکه از کدام ISP استفاده می‌کنید.

 

جمع بندی

درباره پروتکل های tcp/ip و استفاده از آن در رایانه‌ها ، روترها و شبکه خانگی و ارائه دهندگان اینترنت را توضیح داده‌ایم. اگر باز هم سوال دارید می‌توانید با تیم برنا بنیان مشورت کنید. جهت ارائه خدمات سیستم شبکه کامپیوتری از طریق تماس با ما، چت واتساپ، شبکه‌های اجتماعی اینستاگرام ، لینکدین و تلگرام با ایشان صحبت کنید و از این خدمات بهترین بهره خواهید برد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *