در سال های اخیر ، سیستم های امنیتی بیش از هر زمان دیگری دستخوش تغییرات بوده اند. دوربین مداربسته IP یا دیجیتال مبتنی بر تکنولوژی CCD ، در تاسیسات مدرن مانند فناوری RAID، جایگزین دوربین مداربسته های آنالوگ سنتی شده اند.
برای پشتیبانی از دوربین مداربسته IP ، استفاده از نوار و VCR در دستگاه های ضبط کننده دیجیتالی (DVR) حذف گردیده است. با وجود ارتقا سیستم های امنیتی به IP ، همچنان چالش هایی وجود دارد. به خصوص که کاربران به وضوح کیفیت بهبود یافته، نرخ فریم بالاتر و کیفیت مگاپیکسلی فناوری های جدید اعتماد می کنند.
در واقع ، بسیاری از مجموعه ها و مجتمع های امنیتی می گویند که بیشترین مشکلات و نارضایتی مشتریان ، مربوط به خرابی DVR ها است که می تواند منجر به از بین رفتن تمام فیلم ها و داده های ضبط شده بشود. با این وجود، ارتقا سیستم از آنالوگ به ip یا دیجیتال مزایای بسیاری داشته و کاملا ارزشش را دارد.
لازم به ذکر است که مشکلات ذخیره سازی سیستم های IP در ضبط کننده ها را می توان با استراتژی ها و تکنیک های موجود در صنعت فناوری اطلاعات (IT) رفع کرد و خطر را به طول کامل برطرف کرد. یکی از همین راه های جلوگیری از اتلاف و از بین رفتن داده ها ، استفاده از فناوری RAID است که یا در سیستم های با DVR وجود دارد و یا می توان بر روی آن نصب کرد.
فناوری RAID چیست؟
فناوری RAID که مخفف Redundant Array of Independent Disks است ، درواقع عملیات ترکیب کردن ظرفیت چند هارد دیسک به عنوان یک هارد را انجام می دهد. تکنولوژی RAID برای افزایش امنیت اطلاعات تصویری ضبط شده در دوربین مداربسته، از ظرفیت چند هارد به صورت هم زمان بهره می گیرد. بنابراین این فناوری به جهت افزایش امنیت اطلاعات ضبط شده مناسب است.
همچنین موجب افزایش سرعت خواندن و نوشتن سیستم می شود. با این وجود، برخی از سطوح RAID می توانند گزینه نامناسبی برای سیستم ایمنی شما باشند. برای تعیین اینکه کدام RAID برای نظارت تصویری مناسب تر است، باید تکنیک های اساسی، نقاط قوت و ضعف هر یک از سطوح RAID را بشناسید. اما قبل از آن باید بدانید که فناوری RAID در سطوح مختلف از پیکربندی های متفانی استفاده می کند: Mirroring ، Striping و Error-correcting که در ادامه مفهوم هر یک را توضیح خواهیم داد.
پیکربندی های سیستم RAID :
Mirroring : در این روش، تصاویر و اطلاعات بر روی بیش از یک هارد ثبت و ذخیره می گردد. بنابراین برای کار کردن ، به حداقل دو هارد نیاز دارد تا در صورت بروز خطا در ذخیره سازی در یکی از درایوها، اطلاعات درهارد دیسک دیگر محفوظ باشد. ساختار Mirroring به افزایش سرعت عملیات خواندن و بازیابی کمک کرده، اما نوشتن و ذخیره سازی اطلاعات را با سرع کمتری انجام می دهد. (RAID 1)
Striping : در این نوع پیکربندی، تمامی اطلاعات و داده ها در سراسر هارد دیسک تقسیم بندی می شوند. این ساختار، عملیات خواندن و نوشتن را ، نسبت به سیستم حاوی یک هارد، سریع تر انجام می دهد. (RAID 0)
Error-correcting : این پیکربندی، امکان بازیابی داده ها و تصحیح آن را به سیستم می دهد. نوع آرایه بندی در این ساختار به گونه ای است که هر چه تعداد درایوها بیشتر باشد ، سرعت عملیات خواندن و نوشتن افزایش می یابد. در این روش، حداقل 3 هارد مورد استفاده قرار می گیرد و به منظور بهبود عملکرد، استفاده از 5 هارد توصیه می شود.
مطالعه کنید: Heat Map ( نقشه گرمایی ) در دوربین مداربسته
RAID 0 :
RAID 0 یکی از سطوح اولیه ای بود که توسط صنعت IT پذیرفته شد. این نوع فناوری RAID، هیچ گونه بهینه سازی جهت حفاظت از داده ها در برابر خرابی دیسک ارائه نمی دهد. سیستم RAID 0 با عملیات striping می تواند در بهبود سرعت خواندن، ضبط و بهینه سازی بارگذاری، تاثیرگذار باشد. از آنجا که از دست دادن هر درایو به دلیل خرابی منجر به از بین رفتن کل داده های ثبت شده می شود ، این روش برای استفاده در برنامه های امنیتی و ذخیره سازی اطلاعات سیستم نظارت تصویری نمی باشد.
RAID 1 :
این نوع RAID تحت عنوان mirroring solution هم شناخته می شود. در این سطح، تمام داده ها بر روی دو درایو یکسان ضبط می شوند، به طوری که دو نسخه از آنها وجود داشته باشد. در این صورت اگر یکی از درایورها خراب شود، کپی آن بر روی درایو دیگر به کار خود ادامه می دهد.
به این ترتیب هیچ داده ای از بین نمی رود. البته با دوبرابر کردن دیسک درایوها، هزینه ذخیره سازی هر مگابایت از داده ها نیز دوبرابر می شود. در شرایطی که ویدیو نرخ فریم بیشتری داشته باشد یا برای مدت طولانی تری نگهداری شود، ظرفیت ضبط کننده DVR به سرعت تمام می شود. البته RAID 1 به طور کلی برای سیستم مفید است اما بهتر است که اولین انتخاب شما نباشد.
RAID 2 :
امروزه از این سطح RAID در هیچ مکانی پیاده سازی نمی شود. اما برای اولین بار که RAID 2 ارائه شد ، منطقی بنظر می آمد؛ چون با کد ECC (بررسی و تصحیح خطا) داده ها را ،برای ذخیره سازی، در درایو تقسیم بندی می کرد. از آنجا که کدهای ECC در حال حاضر در درایوهای دیسک جاسازی شده اند، نیازی به این مورد نبوده و از RAID 2 دیگر به صورت تجاری استفاده نمی شود.
RAID 3 :
داده ها را در سه یا چند دیسک درایو کپی می کند. برای این کار یکی از درایوها به درایو parity (متعادل کننده) تبدیل شده این عملیات را انجام می دهد. از درایو Parity برای ذخیره ویدیو یا داده های دیجیتالی دیگر استفاده نمی شود. با استفاده از اطلاعات موجود در این درایو، می تواند در صورت خرابی دیسک، تمام اطلاعات مابقی درایوها را بازسازی و بازیابی نمود.
در صورت خراب شدن دو دیسک به صورت هم زمان، RAID 3 دچار مشکل شده و داده های ذخیره شده از بین می روند. بنابراین استفاده از RAID 3 هم ریسک هایی دارد اما در مقایسه با RAID 1 هزینه کمتری دارد و دسترسی به داده را ساده تر می کند. امروزه به دلیل پیجیدگی طراحی کنترل کننده حافظه و همچنین برخی چالش های پیکربندی هنگام بازسازی داده های از دست رفته، به جای RAID 3 از RAID 5 استفاده می شود.
RAID 4 :
RAID 4 هم مانند RAID 3 عمل می کند، با این تفاوت که از نوارهای بزرگتری (stripe) برا افزایش سرعت خواندن، استفاده می کند. با وجود اینکه RAID 4 نسبت به RAID 3 بهبود پیدا کرده ، اما مزیت قابل توجهی ندارد. درواقع RAID 3 و RAID 4 در سیستم ها، تا حد زیادی جای خود را به RAID 5 داده اند.
RAID 5 :
RAID 5 بهترین و متعادل ترین شکل حفاظت و عملکرد داده ها را ارائه می دهد. در این روش، از همه تکنیک های فناوری RAID به کارآمدترین حالت ممکن از ظرفیت درایو استفاده می کند. در نتیجه ، RAID 5 پرکاربردترین تکنیک در فناوری اطلاعات است و همچنین در بهترین سیستم های ذخیره سازی DVR و IP یافت می شود. RAID 5 به حداقل سه هارد درایو برای فعالیت نیاز داشته و اطلاعات در درایو ها به صورت خطی و برابر توزیع می شوند.
خطر از دست دادن داده ها با روش RAID 5 به طرز چشمگیری کاهش می یابد. فقط در صورت خرابی درایو دوم (مانند بقیه RAID ها) اطلاعات در معرض خطر قرار میگیرند. با وجود اینکه RAID 5 به اندازه RAID 1 سریع نیست (چرا که داده های آن باید در چندرین درایو تقسیم شود) اما به وضوح بهترین انتخاب برای برنامه های امنیتی و فناوری اطلاعات است.
RAID 6 :
فناوری RAID 6 یک نسخه توسعه یافته از RAID 5 است که می تواند از از بین رفتن اطلاعات نه تنها یک ، بلکه دو خرابی همزمان درایو دیسک جلوگیری کند. برای این کار RAID 6 به فضای دیسک بیشتری احتیاج دارد، به همین دلیل کارایی کمتری نسبت به RAID 5 دارد.
RAID 6 هنگامی که که تعداد کمی از درایوهای دیسک کم ظرفیت ، مانند یک DVR معمولی به کار گرفته می شود ، نا کار آمد خواهد بود. با این حال ، توانایی RAID 6 برای پشتیبانی از دو خرابی همزمان اهمیت خود را افزایش می دهد. چرا که تعداد هارد دیسک ها در سیستم های ذخیره سازی فناوری اطلاعات به طور چشمگیری افزایش می یابد تا از تعداد بیشتری از دوربین مداربسته دیجیتال مگاپیکسلی با وضوح و نرخ فریم بالاتر پشتیبانی کند.
RAID 10 :
RAID 10 استاندارد جدیدتری است که ترکیبی از دو پیکربندی RAID 0 و RAID 6 می باشد. (Mirroring و Stripping) این نوع فناوری RAID سرعت بالایی داشته و از در جلوگیری از خراب شدن درایوها، تولنرانس بالایی دارد. بنابراین ، این دستگاه دو برابر گرانتر از RAID 5 است. اما با این وجود کارایی بالا و عملکرد خوب آن ، امروزه استفاده از RAID 10 رایج نمی باشد.
جمع بندی
تا اینجا فناوری RAID در دوربین مدار بسته ارائه شده، دانستیم دوربین مداربسته با فناوری های RAID از تکنولوژی های جدید و امروزی است و کاربرد و مزایای بیشتری نسبت به سایر دوربین های مدار بسته دارند. برای کسب اطلاعات بیشتر یا مشاوره خرید و قیمت بهترین دوربین مداربسته میتوانید با تیم مجرب برنا بنیان از طریق تماس با ما یا شیکه های اجتماعی اینستاگرام، تلگرام و لینکدین در ارتباط باشید. آیکن های اشتراک گذاری شبکه اجتماعی زیر را برای دوستانی که این مطلب برای ایشان مفید باشند، ارسال کنید.